Ако сте в Пловдив, гледайте постановката на театър София Развратникът.

...
Ако сте в Пловдив, гледайте постановката на театър София Развратникът.
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, гледайте Развратникът в Драмата

Ако сте в Пловдив, гледайте постановката на спектакъл " София " " Развратникът ". Пиесата от Ерик-Еманюел Шмит е част от програмата на фестивала " Сцена на кръстопът ".

Преводач: Снежина Русинова-Здравкова
Режисьор: Стоян Радев
Сценограф: Никола Тороманов
Костюмограф: Елис Вели
Композитор: Виктор Стоянов
Фотограф - афиш: Павел Червенков
Фотограф - театър и видео: Стефан Н. Щерев

Участват: Ириней Константинов, Лилия Маравиля, Петя Силянова, Симона Халачева, София Маринкова, Стефан Кондров

„ Как могат да се дават безконечни обещания в един временен свят – възкликва философът Дидро, който е основният воин в пиесата на Ерик-Еманюел Шмит. Ако продължим в този дух, можем да попитаме какво изобщо си коства да се прави, в случай че всичко е по този начин нетрайно.

Столетия наред човек се пробва да откри постоянна, непроменлива основа, върху която да гради живота си, непрекъснат център, в чиято орбита да откри неговия смисъл. Това изпитание обаче постоянно прераства в елементарен фанатизъм и нищо повече. Но избавление ли е фанатизмът? И в случай че не е, какво друго ни остава? Да се отдадем на отчаяние и тъга? Не.

Можем да бъдем парадоксално смели и да прегърнем превратната орис, да не осъждаме измененията, да иронизираме триумфите, да не се потискаме от неуспехите и да имаме вяра в истината на смеха и целувките. Спектакълът, който имах удоволствието да дирижирам, ни окуражава в тази посока. “

Стоян Радев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР