Ако сте цивилен, думата jarhead“ може да ви накара да

...
Ако сте цивилен, думата jarhead“ може да ви накара да
Коментари Харесай

Как морските пехотинци станаха известни като „Jarheads“

Ако сте граждански, думата „ jarhead “ може да ви накара да извикате кървавия облик на човешка крава, капсулирана в цилиндричен стъклен съд.

Но в случай че сте американски морски пехотинец, познавате термина като любовен псевдоним. Това, което може да не разберете обаче, е от кое място произлиза този прякор.

„ Терминът се появява за първи път още през Втората международна война и се отнася до външния тип на морските пехотинци, носещи техните сини униформи “, съгласно Националния музей на морската пехота. „ Високата яка на униформата и главата на морските пехотинци, стърчаща от горната й част, приличаха на буркан от Мейсън. “

По това време това беше предопределено да бъде засегнатост, само че доста приличаше на днешния стандарт за ястие на пастели, морските пехотинци избраха да го имат като собствен личен.

„ От Втората международна война терминът се ползва по-широко за новобранци от Корпуса на морската пехота с техния тип на „ квадратна глава “ заради късо подстриганите прически, ”, допълват от архива на музея. „ Някои морски пехотинци назовават ​​„ високата и стегната “ прическа „ Jarhead cut “. “

Терминът стана подобен синоним на службата в морската пехота, която създателят Антъни Суофърд, който е служил по време на войната в Персийския залив, дава името на записките му от 2003 година След това тази книга послужи като основа за кино лентата от 2005 година „ Jarhead “, с присъединяване на Джейк Джиленхал.

Според Националния музей на морската пехота псевдонимът jarhead се е „ трансформирал в източник на горделивост за всички морски пехотинци. ”

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР