Ако сте от почитателите на здравословното хранене, със сигурност на

...
Ако сте от почитателите на здравословното хранене, със сигурност на
Коментари Харесай

3 ползи от зелените смутита

Ако сте от феновете на здравословното хранене, сигурно на доста места сте срещали рекомендациите да се пият зелени смутита. Това е по този начин, тъй като тези питиета са в действителност потребни. Зелените смутита не би трябвало да заменят хранения, само че е добре да ги има в менюто ви.

Зеленото смути е необятен термин, който се отнася за всяко смути, което е зелено и(ли) съдържа зелени зеленчуци. Не е наложително всички зеленчуци да са зелени, само че крайният резултат е сок, който е най-малко зеленикав на цвят. Имайки поради това, някои разновидности на зеленото смути са по-полезни от другите.

По-здравословните зелени смутита съдържат повече зелени зеленчуци и билки и по-малко плодове. Най-добрият вид е смути с ниско наличие на захар и с огромно количество антиоксиданти.

Спанак, кейл, целина, краставици и броколи са главните насочни зеленчуци за зелени смутита.

 Добави изложение

Листните зеленчуци, които са цялостни с витамини, минерали и фитонутриенти, са от значително значение за увеличение на хранителната стойност на зеленото смути. Те също по този начин са богати на хлорофил - съединението, което придава зеления цвят. Хлорофилът е мощен антиоксидант и оказва помощ за детоксикацията на тялото ви. Колкото по-тъмен е зеленият зарзават, толкоз повече хлорофил съдържа.

Подходящи подправки към зеленото смути са магданоз, мента и кориандър.
Ползите от зелените смутита
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР