Ако сте научили нещо от интернет, то е, че миналото

...
Ако сте научили нещо от интернет, то е, че миналото
Коментари Харесай

13 Исторически снимки, които няма да повярвате, че са истински – част 1

Ако сте научили нещо от интернет, то е, че предишното е необичайно и объркващо място. Затова толкоз доста от старите фотоси, когато са извадени от подтекста, също са странни и/или ужасяващи. В доста случаи пък подтекстът единствено утежнява нещата.

13. Подай пуканките

Между 1951 и 1992г, в пустинята Невада са направени повече от 900 нуклеарни детонации, а облаците от някои можели да се видят от Лас Вегас. И хората в действителност ги гледали – както е на тази фотография, където военни са се наредили все едно гледат филм. Цивилни жители даже организирали сбирки по покривите на къщите си, с цел да следят зрелището.

12. Така и не приключих летателните курсове

Ако се вгледате, ще забележите нещо необичайно в посоката, в която лети този аероплан. Явно някакъв фермер е снимал собствен другар върху трактор през 1962г, когато инцидентно е снимал и друго забавно нещо. Това е водачът изпитател Джордж Аирд, катапултиращ от падащ аероплан.

11. Приятелството е магия

Този кон перука ли носи? Истината в действителност е по-нелепа – това са коне першерони, особено развъждани поради откачено дългите си гриви. Хората изваждали тези коне на показ, с цел да изумяват с уменията си по отглеждане на копитни със забележителни прически. Един кон бил толкоз прочут и печелил толкоз доста пари на притежателите си, че те го препарирали след гибелта му, с цел да продължат да го демонстрират.

10. Посрещаме нашите нови господари паяците

Може да наподобява като сцена от ужасяваща различна галактика, в която великански паяци са поробили хората, само че в действителност това са елементарни телефонни жици, покрити със сняг.

В огромните градове като Манхатън, телефонните жици били извънредно доста, преди на някой да му хрумнала гениалната концепция да стартират да ги вкопават подземен.

9. Човеколовката

Това в действителност наподобява като гигантска паяжина, в която са се хванали няколко индивида. Но и тук истината е друга. Всъщност виждаме много смели бояджии, които висят по моста Бруклин Бридж.

8. Спасяването на редови войник Райън – на лед!

Представете си сериозен боен филм. От тези, които печелят Оскари и се концентрират върху човешкото страдалчество. След това си представете напрегната развръзка, в която героите би трябвало да минат през границата, само че тя е река. И то замръзнала. И най-после, представете си, че всички са на кънки.

Точно това се е случвало още веднъж и още веднъж. Тези бойци на фотографията са от Холандия. И да, холандците  наистина обучавали бойци на кънки за лед, които да преследват оттеглящите се врагове по замръзналата земя.

7. Първите подводници се забелязвали елементарно

Това е фотография на потъващ транспортен съд от 1912г, направена единствено няколко дни преди злополуката с Титаник. Странно, само че корабът потопен постепенно и на надълбоко, идеално изправен, с опънати платна. Милдред не се сблъскал с айсберг, а попаднал в гъста мъгла, в която моряците не съумели да направляват.

 

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР