Ако сте като нас, вероятно сте смятали, че разликата между

...
Ако сте като нас, вероятно сте смятали, че разликата между
Коментари Харесай

28 разлики между мъжете и жените, за които може да не сте знаели

Ако сте като нас, евентуално сте считали, че разликата сред мъжете и дамите се изчерпва общо взето с гениталиите им. Оказва се обаче, че не е по този начин. Изненадващо, знаем.

1. Мъжките и женските тела реагират на алкохола друго. Докато алкохолът намалява тестостерона при мъжете (което води до намалено либидо), при дамите е противоположното – повишението на равнищата на тестостерон води до нараснала възбуденост.

2. Жените страдат повече при разлъка, само че изразяването на болката им разрешава да се възстановят по-добре с времето. Мъжете въпреки това крият страстите си (благодарение на упованията, които обществото има за мъжете) и това им пречи да продължат напред.

3. По към момента незнайни аргументи, дамите нормално спят повече от мъжете. Известно е обаче, че тази наклонност се следи без значение от произхода или културата.

4. При девойките по-трудно да се диагностицира аутизъм. Те показват по-малко повторяеми модели на държание, лимитираните им ползи са по-приети от обществото и не изпитват толкоз усложнения с говора, както момчетата.

5. Женските крайници и ръце изстиват повече от мъжките. Причината е, че при дамите повече кръвоснабдяване има в центъра на тялото (откъдето идват бебетата), до момента в който при мъжете то е по-равномерно.

6. Мъжете може и в никакъв случай да не слушат, само че чуват по-добре от дамите. Те могат по-добре да улавят самостоятелни звуци и да се концентрират, без значение от околния звук. Това е еволюционна линия от времето, когато мъжете са били ловци.

7. При момчетата има по-голяма възможност да се родят с родилни недостатъци, в сравнение с девойките. Учени са пресметнали, че приблизително процентът при момчетата 3.9%, а при девойките – 2.8%.

8. При дамите има три до четири пъти по-голяма възможност да опитат самоубийство. Но мъжете съумяват по-често (около 80%). Причината е, че мъжете нормално употребяват релативно сигурни способи, като огнестрелни оръжия или обесване, до момента в който дамите залагат на хапчета или прерязване на вените. Иначе казано, в болничното заведение е по-лесно да ви промият стомаха или да ви закърпят ръцете, в сравнение с да ви зашият мозъка. Жените, които не съумяват да се самоубият, постоянно са упреквани, че просто търсят внимание, въпреки нормално те да са също толкоз решени на самоубийството, колкото и мъжете.

9. Жените са биологически проектирани да приказват доста. Средно една жена изговаря към 20 000 думи дневно – 13 000 повече от един мъж. Учени са разкрили, че при дамите има повече от „ протеина на езика “, FOXP2, който е виновен за речта.

10. Мъжете и дамите изпитват разнообразни признаци при инфаркт. При дамите те включват изнемощялост от дни, неспокойствие, нарушаване на съня, болки в корема, замаяност. При мъжете са стягане в гърдите, болки в ръцете, раменете и челюстта, несиметричен пулс, дефицит на въздух, студена пот. Общият признак при двата пола е тежест в средата на гърдите и болежка в ръцете или раменете.

11. Жените са по-религиозни от мъжете. Изследване, при което е употребена информация от 192 страни, е заключило, че 83.4% от дамите се причисляват към религиозна група, съпоставено със 79.9% при мъжете. Разликата от 3.5% значи, че има към 97 милиона повече религиозни дами, в сравнение с мъже.

12. Мъжките и женските тела имат друг център на тежестта. При дамите той е покрай ханша, до момента в който при мъжете е по-близо до талията.

13. Мъжете са биологически беззащитни против инфекции като грипа и демонстрират повече признаци от дамите. Високите равнища на тестостерон в действителност отслабват имунната система, което е минус за мъжете.

14. Приятелят ви в никакъв случай не познава, когато сте смутени? Не, че не го е грижа, просто по този начин работи мозъкът му. Учени са разкрили, че женските бебета по-добре разпознават смяна в лицевите изражения, в сравнение с мъжките. И мъжете не задобряват изключително с възрастта.

15. Проучване на The Wall Street Journal демонстрира, че дамите подаряват повече от мъжете, без значение от приходите си. Например, дамите в топ 25% по заплата са дарявали приблизително 156% повече пари от мъжете. Смята се, че мъжете и дамите имат друга настройка във връзка с парите. За мъжете парите са знак на власт, до момента в който за дамите са просто инструмент.

16. Значително повече дами играят Pokemon Go. На базата на отговорите на 1 милион консуматори е станало ясно, че 63% от играчите са дами, а единствено 37% – мъже.

17. Мъжете нормално са по-разстроени, когато сътрудникът им е правил секс с различен, даже да не е било по обич. При дамите е противоположното и те се разстройват повече, в случай че сътрудникът им се е влюбил в друга, даже да не прави секс с нея.

18. При мъжете има 50% по-голяма възможност да бъдат диагностицирани с рак, както и да умрат от него. Причината за това към момента не е изцяло ясна, само че специалистите считат, че значително се дължи на метода на живот.

19. Офисите на мъжете са по-мръсни. Поне във връзка с бактериите.

20. Не вършиме разлика сред фучия и розово? Вероятно, тъй като имате пенис. Мъжкият и женският мозък възприемат цветовете друго. Жените могат да разграничават повече разнообразни нюанси от мъжете. Учените допускат, че дамите са развили по-добро близко виждане вследствие на фермерство и събиране на плодове и храна.

21. Женският мозък е по-добър в заключенията и каталогизирането на информация от разнообразни източници, до момента в който мъжкият мозък е по-добър при пространственото култивиране и координацията.

22. Младите мъже носят повече на алкохол от младите дами, само че противоположното е правилно при възрастните. Причината е в ензим наименуван алкохолдехидрогеназа, който е по-силен при младите мъже и възрастните дами.

23. Жените боледуват повече от мъжете през живота си, само че живеят по-дълго. Учените към момента не са сигурни за какво е по този начин, само че подозират, че хормоните и метода на живот са основни фактори при продължителността на живота.

24. Мъжете по-често са жертви на онлайн тормоз, само че при дамите той се показва под по-сериозни форми, като дебнене и полов тормоз.

25. Мъжете гледат сред краката на други мъже доста повече от дамите.

26. Множество изследвания са стигнали до заключението, че пожеланото оръжие за дамите серийни убийци постоянно е отровата. Те убиват хора, които познават и го вършат за запаси или власт. Мъжете серийни убийци въпреки това по-често преследват жертвите си. Те убиват непознати и прекомерно постоянно за секс. Средно дамите серийни убийци заобикалят арест два пъти по-дълго от мъжете.

27. Жените сънуват повече кошмари от мъжете. При проучване на 170 доброволци, 19% от мъжете са споделили за кошмари, съпоставено с 30% от дамите. Друго изследване е разгласило сходни резултати при млади момчета и девойки. Жените страдат по-често и от бодърствуване.

28. Противно на общоприетото разбиране, мъжете са прочувствено по-чувствителни от дамите. При научни опити, когато на субектите са показвани радостни, занимателни, вълнуващи и сърцераздирателни клипове, мъжете са показали по-силна прочувствена реакция от дамите. Мъжете също по този начин изпитват повече стрес и безсилие от проблеми в любовта.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР