Ако сте богати, ще можете да си позволите помощ в

...
Ако сте богати, ще можете да си позволите помощ в
Коментари Харесай

Ръководство за застраховка за дългосрочни грижи

Ако сте богати, ще можете да си позволите помощ в дома си или грижи в заведение за обитаване с помощ или в дом за възрастни хора. Ако сте безпаричен, можете да се обърнете към Medicaid за старешки домове или помощници вкъщи. Но в случай че сте от междинната класа, ще би трябвало да вземете мъчно решение: дали да закупите застраховка за дълготрайни грижи. Това е по-сложно решение, в сравнение с за други типове застраховки, тъй като е доста мъчно да се плануват тъкмо вашите финанси или здраве десетилетия напред в бъдещето.

Каква е разликата сред застраховката за дълготрайни грижи и здравната застраховка?

Застраховката за дълготрайни грижи е за хора, които могат да развият непрекъснати когнитивни проблеми като заболяването на Алцхаймер или които ще се нуждаят от помощ при съществени ежедневни задания като къпане или обличане. Може да помогне за възнаграждение на персонални асистенти, дневни грижи за възрастни или институционално настаняване в заведение за подкрепяне на живот или в старешки дом. Medicare не покрива такива разноски за хронично болните.

Защо застраховката за дълготрайни грижи не доближава за толкоз доста

Как работи?

Полицата нормално заплащат избрана ставка дневно, седмица или месец - да речем, до $1400 на седмица за помощници по домашни грижи. Преди да закупите лавица, попитайте кои услуги покрива и какъв брой заплаща за всеки тип грижа, като да вземем за пример старешки дом, център за обитаване с помощ, услуга за домашни грижи или дневна грижа за възрастни. Някои полици ще заплащат на членове на фамилията, които дават грижите; попитайте кой се квалифицира като член на фамилията и дали полицата заплаща за тяхното образование.

нестопанска цел, която наблюдава застрахователните ставки. Жена на същата възраст би платила 4450 $ за същата лавица, тъй като дамите живеят по-дълго и е по-вероятно да я употребяват. Колкото по-висока е корекцията за инфлация, толкоз повече ще коства полицата.

Ако една компания е изплащала повече, в сравнение с е очаквала, е по-вероятно да увеличи лихвите. Компаниите се нуждаят от утвърждението на регулаторните органи на вашия щат, тъй че би трябвало да разберете дали застрахователят желае от държавния осигурителен отдел да усили цените за идващите няколко години - и в случай че е по този начин, с какъв брой - защото фирмите не могат да покачват наградите без позволение. Можете да намерите контакти за застрахователния отдел на вашия щат посредством указателя на Националната асоциация на застрахователните комисари.

Трябва ли да го купя?

Вероятно не си коства цената, в случай че не притежавате вашия дом или имате забележителна сума пари, спестени и няма да имате забележителна пенсия с изключение на общественото обезпечаване. Ако това ви разказва, евентуално ще отговаряте на изискванията за Medicaid, откакто похарчите това, което имате. Но застраховката може да си коства, в случай че цената на всичките ви спестявания и притежания, като се изключи главния ви дом, е минимум $75 000, съгласно потребителско управление от асоциацията на застрахователните комисари.

Дори и да имате спестявания и скъпи неща, които можете да продадете, би трябвало да помислите дали можете да си позволите наградите. Въпреки че застрахователите не могат да анулират лавица, откакто са ви я продали, те могат - и постоянно го вършат - да покачват премийната ставка всяка година. Групата на застрахователните комисари споделя, че евентуално би трябвало да обмислите покритие единствено в случай че е по-малко от 7% от настоящия ви приход и в случай че към момента можете да го платите без болежка, в случай че наградата беше нараснала с 25%.

Много застрахователи са продажба на хибридни полици, които комбинират застраховка живот и застраховка за дълготрайни грижи. Те са известни, тъй като в случай че не употребявате компенсацията за дълготрайни грижи, полицата се изплаща на бенефициента, откакто умрете. Но спрямо полиците за дълготрайни грижи, хибридните полици „ са още по-скъпи и покритието не е огромно “, сподели Хауърд Бедлин, шеф за връзки с държавното управление и покровителство в Националния съвет по стареенето.

Кога би трябвало Купувам ли лавица?

Изчакайте прекомерно дълго и може да сте развили медицински положения, които ви вършат прекомерно рискови за всеки осигурител. Купете прекомерно рано и може да отклоните пари, които биха били по-добре вложени във вашата пенсионна сметка, образование на вашите деца или други финансови цели. Джеси Сломе, изпълнителен шеф на Американската асоциация за обезпечаване за дълготрайни грижи, споделя, че „ сладкото място “ е, когато сте на възраст сред 55 и 65 години. Хората под тази възраст постоянно имат други финансови цели, сподели той, които вършат наградите по-болезнено.

Кога мога да употребявам преимуществата?

Уверете се, че знаете кои условия ви разрешават да извлечете преимущества. Това е известно като " спусъка ". Политиките постоянно изискват доказателство, че се нуждаете от помощ с най-малко две от шестте „ ежедневни действия “, които са: къпане, обличане, хранене, опция да станете от леглото и да се движите, самоограничение и опция да стигнете до и използвай тоалетната. Можете също да докоснете вашата политика, в случай че имате диагноза деменция или някакъв различен тип когнитивно увреждане. Застрахователните компании нормално изпращат представител, с цел да направи оценка, или изискват лекарска оценка.

Много полици няма да стартират да заплащат, до момента в който не сте платили от личния си джоб за избран интервал, като например 20 дни или 100 дни. Това е известно като „ интервал на елиминиране “.

KFF Health News е народен нюзрум, който създава задълбочена публицистика по здравни проблеми и е една от главните оперативни стратегии на KFF – самостоятелен източник на здравна политика проучвания, социологически изследвания и публицистика. Научете повече за KFF.

Абонирайте се за безплатния утринен брифинг на KFF Health News.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР