Ако става въпрос за използването на тактическо ядрено оръжие, според

...
Ако става въпрос за използването на тактическо ядрено оръжие, според
Коментари Харесай

Бивш вицепрезидент на Газпромбанк: Възможно е Путин да използва оръжие за масово поразяване


Ако става въпрос за потреблението на тактическо нуклеарно оръжие, съгласно мен… Нали знаете, притиснатият в ъгъла плъх е кадърен на всичко. Путин от самото начало подвига залозите, виждаме, че във военно отношение те към този момент се провалиха в тази война, въобще не им се получиха нещата с блицкрига, затънаха. И съгласно мен е допустимо потреблението на някакво оръжие за всеобщо поразяване от Путин. Това съобщи в изявление за " Нова телевизия "  Игор Волобуев, някогашен вицепрезидент на " Газпромбанк ". Той избяга от Русия, с цел да отиде в Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5305
" Роден съм през 1972 година в Ахтирка, Сумска област на Украйна. През 1989 година отпътувах за Москва и постъпих в Института по петрол и газ. След като приключих работих няколко години като публицист, по-късно през 1999 година ме поканиха в пресслужбата на " Газпром ", описа той за себе си.

Според него Путин не е съумял да подчини цяла Европа посредством газа. " Но мога да кажа, че през тези години той направи всичко, с цел да се усили зависимостта на европейските страни от съветския газ. През последните 10 години делът на съветския газ в енергийния баланс на Европа набъбна с 15% ", уточни той, като акцентира, че решението съветския газ да се заплаща в рубли от вражески страни е пристигнало непосредствено от Кремъл и не е било обсъждано в " Газпром ".

" Всъщност всички значими стратегически решения, които се отнасят до доставките на газ и нефт, за увеличение на доставките, за понижаване на доставките, за ценовата политика, когато става въпрос за внезапни промени на размерите на доставян газ, не се взимат в " Газпром ", а от Кремъл ", изясни Волобуев. 

На въпрос дали България щеше да заплати по-висока цена за газ, в случай че се беше съгласила да заплаща в рубли, той отговори: " Не считам, че това би се отразило на цената. Разберете, това е кардинален миг – подготвени ли сте да играете по свирката на Кремъл. Позицията на България, която се намира в доста огромна взаимозависимост от съветския газ – действително несъмнено някъде към 90%, като виждам в профил ми се коства, че България няма желание да извършва диктаторските условия на Путин ", разяснява той.

Според него, в случай че страните от Европейския съюз се държат дружно и не се подадат на ултиматума на Путин, ще победят. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР