Ако срещнеш коминочистач по улицата, ще се радваш на късмет

...
Ако срещнеш коминочистач по улицата, ще се радваш на късмет
Коментари Харесай

Млад коминочистач завъртя як бизнес от Търново до Варна

Ако срещнеш коминочистач по улицата, ще се радваш на шанс и благополучие - това вярване е публикувано в целия свят. Една от най-редките специалности у нас в действителност не е на изгубване, така както не изчезват печките, камините и инсталациите на твърдо гориво. 

35-годишният Веселин Веселинов от Велико Търново от две години работи като коминочистач. Извършва процедурата по модерна технология, която се практикува във Англия.

" Новото, което предлагаме, е разчистване изпод нагоре, с прахосмукачка, телескоп и машина, която ги върти в комина. Прахосмукачката служи, с цел да става почистването безпрахово. Методът е по-добър от този, който се практикува с топуза, тъй като топузът върти отвесно, а новата технология минава по стените на комина и остъргва отлаганията до най-малко ", изясни коминочистачът пред .

Веселинов главно чисти комини във Великотърновско, само че стига и до Пловдив, Варна и Бургас. Казва, че доста клиенти имат вяра в поличбата, че коминочистачът носи шанс.

" В сезона се събират към 250-300 комина на месец. Ако е единствено за разчистване коминът и няма запушвания, лишава по 30-40 минути. Ако е запушен - може да отнеме час-два. Много от клиентите споделят: " Чакай да ви докоснем, с цел да ни донесете шанс и да ни върви годината ", показа още Веселин.

Образът на коминочистача става доста известен от приказките на Андерсен, той е и в основата на детската игра с карти " Черен Петър ". Веселин Веселинов пък признава, че един ден ще си купи и шапка цилиндър, с цел да радва дребните деца.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР