Ако спрат плащанията, ще докараме държавата до колапс. Това каза

...
Ако спрат плащанията, ще докараме държавата до колапс. Това каза
Коментари Харесай

Валентин Николов: Ако плащането на сметки спре, ще докараме държавата до колапс

Ако спрат заплащанията, ще докараме страната до колапс. Това сподели от парламентарната естрада депутатът от ГЕРБ Валентин Николов по време на разискванията по предлагането на Българска социалистическа партия за двумесечн мораториум върху заплащането на битови сметки поради изключителното състояние.

Предложението звучи добре, само че какво би се случило в случай че го приемем? Крайните доставчици получават сумите за електрическа сила и ги разпределят по една дълга верига. За тях остават към 2%. Обикновено тази верига е и със заплати на тези, които работят в енергийния бранш. В един миг с това педложение стопираме заплатите на тези хора, съобщи Николов.

Обявиха значима информация за сметките за тока по време на изключителното състояние

Около 180 млн. лв. се събират единствено от битовите консуматори на месц. От тях 30 млн. лв. са Данък добавена стойност. В момента страната е подложена на огромен напън, а по този метод единствено от електрическата сила 30 млн. лв. няма да влизат в хазната, в случай, че не се знае страната какъв брой време ще има изключителни разноски. След това 60 млн. лв. са за публичния снабдител Национална електрическа компания, която купува еленергията от снабдители като АЕЦ "Козлодуй ", въглищните централи "Марица Изток " 1, 2 и 3 и още доста производители. Т.е. миньорите и работещите във въглищните централи ще поемат най-тежко удара, че ще има двумесечно неплащане на сметки. Те са частни сдружения и може да заведат арбитражни каузи против България и са в правото си да изискат неустойки. Тези пари ще отидат във въздуха поради това предложение. В един миг цялата верига ще пострада, а това е верига, която педоставя стратегическа услуга и запас. Т.е. в един миг, с цел да създадем положително, ще влошим цялата система, уточни депутатът от ГЕРБ.

Това предложение не е популистко, само че не са преценени вярно вредите, които то може да нанесе. В един миг може да нанесем големи вреди. В един разговор може да се избегне приемането на такива текстове. Ако спрат заплащанията, ще докараме страната до колапс. Бих призовал да не одобряваме това решение, сподели още Валентин Николов.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР