Ако спазваме мерките, ще караме наистина по-весели празници, показват вече

...
Ако спазваме мерките, ще караме наистина по-весели празници, показват вече
Коментари Харесай

Надежда! Първи резултати от локдауна

Ако съблюдаваме ограниченията, ще караме в действителност по-весели празници, демонстрират към този момент резултати от локдауна в страната,. въз основа на изнесените нови данни за болестта.

Кърджали слезе още веднъж в оранжевата зона с под 120 болни на 100 000 души население. Кърджали е и единствената българска област отвън аленото, отбелязва и Mariza.bg.

Лек спад се вижда и в Пловдив. Областта е със 654 инфектирани на 100 000 население, като преди седмица цифрата беше 677. Пак е някаква разтуха.

Пловдив продължава да движи в златната среда, като от прилежащите области с положителни индикатори може да се похвали и Смолян (241), който в действителност е втори след Кърджали в положителния смисъл. 

София бележи голям спад, както показа към този момент здравният министър. Столицата беше с 1000 инфектирани преди седмица, те към този момент са 830 на 100 000 население.

Все още с неприятни резултати остават Кюстендил (1124), който изпреварва Габрово (1096).

Като че ли сме навлезли в платото на болестта, като заболяемостта на 14-дневна база движи сред 700 и 600 даже с лека наклонност към намаляване.

Броят на направените проби продължава с лекия спад, а положителността им се задържи на 40 %.

Друг лъч на вяра - понижава броят на умрелите по отношение на всички известни случаи на ковид, към този момент завършили. Той е 8 души, като преди гонеше 10. 

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР