Ако сме направили резервация или сме закупили пакет с допълнителни

...
Ако сме направили резервация или сме закупили пакет с допълнителни
Коментари Харесай

Как да постъпим при проблеми с резервации в хотели и заведения?

Ако сме създали резервация или сме закупили пакет с спомагателни услуги за днешния 14 февруари и нещо не е тъкмо по този начин, както е било планувано, е добре на място в разговор с представител на хотелиера да уточним от къде идва разминаването, дали може да ни предложи допустима за нас опция и чак по-късно да прибягваме до подаване на тъжби. Това предложи създателят на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова в утринния блок на радио „ Фокус “ „ Добро утро, България “.

Една от вероятните неприятни обстановки е да не бъдем настанени в стаята, която сме запазили и заплатили авансово. „ Резервацията не е за седмица или за 10 дни, а за ден-два, в които ние желаеме да посрещнем празика и да си прекараме добре. Може би изборът навръх тази стая е обвързван и с други наши проекти – да вземем за пример изненада, която сме приготвили за своя обичан човек, а непредвидената смяна да ги осуети. “, разяснява тя. И изясни, че в тази ситуация може да ни бъде препоръчана друга стая, само че в случай че тя е с по-лоши характерности, би трябвало да платим по-ниска цена за нея. Други вероятни решения са даване на достъп с отстъпка или гратис до спомагателните услуги в комплекса, които не са включени в предплатения ни пакет. Или пък издаване на ваучер за последващи визити.

Ако не уредим проблема с търговеца обаче, би трябвало да се сезират контролните органи. Според общите условия, при които е подписан договорът и законовите разпореждания, потребителите могат да получат и отплата или обезщетение, които зависят от всеки съответен случай и претърпените от туристите вреди, както и от това дали той ще се позволи по административен или правосъден път.

„ На такива празници постоянно разчитаме и на импулсното решение – тръгваме с обичания човек или няколко двойки. Проверяваме първо обичаните ни заведения, чиито делнични условия познаваме. Но е хубаво авансово да проверим какви са цените и дали не са нараснали за този ден - на уеб страницата на обекта, в случай че има такава информация, или най-малко в менюто преди да поръчаме. Особено за алкохола – да следим на каква цена се таксува и да не се окаже, че ще изискат от нас да заплатим за бутилката вино, без да са я присъединили в сметката с обяснението, че по простъпка е маркирана на касовата записка на прилежащата маса. Възниква въпросът до каква степен законен е този алкохол и в случай че имаме някакъв здравословен проблем след потреблението му, по какъв начин ще потърсим обезщетение “, сподели още Габриела Руменова в ефира на радио „ Фокус “.

Според специалиста туристическите услуги са характерна активност. „ За да не зародят проблеми, се поставят доста старания, прави се авансово обмисляне. Въпреки всичко, от време на време нещо се обърква както за търговците, които дават тези услуги, по този начин и за потребителите, които пък нерядко анулират резервациите си в последния миг. Туристическата услуга е основана, с цел да се употребява от хората в едни от най-хубавите моменти от живота им, по тази причина даже да възникне някакво противоречие, дано опитаме да запазим положителния звук и да решим казуса по кротичък път “, заключи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР