Ако служебното правителство продължи да работи по този начин скандалите

...
Ако служебното правителство продължи да работи по този начин скандалите
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Моделът на управление на служебния кабинет ще продължи и след изборите


Ако служебното държавно управление продължи да работи по този метод свадите във връзка предходното ръководство ще доведат до минус за някогашните ръководещи. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ социологът Кънчо Стойчев.

Според него по-неприятното от цялата обстановка с подслушванията е, че към този момент хората всеобщо са уверени, че в България се подслушва. Това всеобщо чувство не може да е по този начин безпочвено и здравият разсъдък на хората доста добре им подсказва, че това чувство има почва, което значи, че този скандал няма да е безвъзмезден за някогашните ръководещи.

„ Аз не бих тръгнал да проучвам чисто математически един скандал. Това не работи по този начин в обществото. Процесите са доста по-сложни. Трябва да ги преглеждаме в един малко по-широк подтекст. Вече имаме, въпреки единствено 2-3 седмици, ръководство на служебното държавно управление и към този момент виждаме, че към този момент то се оправя, пламенно е, ясно е какво прави, оптимално се пробва да е транспарантно. Ако това продължи още седмици наред ще се построи една цялостна визия у хората, един декор, на който свадите във връзка на предходното ръководство някакси ще доведат до минус за предходните ръководещи “, сподели още социологът.

Кънчо Стойчев разяснява, че няма да стане срив в електората на ГЕРБ, само че всички проучвания дружно със здравия разсъдък сочат, че на идващите избори те ще са с по-малко гласове. Според него това ще е смяната, която ще виждаме. Всяко ново ръководство прави кадрови смени и това не може да бъде наречено реваншизъм. В какъв смисъл едно ръководство ще е ново, в случай че нищо не промени, посочи Кънчо Стойчев.

Това, което прави усещане е, че моделът, който президентът Румен Радев сътвори с това държавно управление, най-вероятно ще е модел, който ще продължи отсега нататък и след изборите, безапелационен бе социологът. Най-вероятно ще имаме държавно управление на малцинството, което ще е по-късо – евентуално година или година и половина, тъй като не излизат сметките, само че във всички случаи на България й е належащо постоянно държавно управление, въпреки и с по-къс мандат.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР