Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и

...
Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и
Коментари Харесай

Новините на детски език: Затвор за пост в Инстаграм

Ако следите " Дневник ", с цел да не изпускате най-важните вести и истории, към този момент могат да го вършат и децата ви. Всеки понеделник " Детски Дневник " препечатва текст от уеб страницата, който в налична за по-младите читатели форма оповестява и изяснява настоящи събития от страната и света.

Статиите са подобаващ метод децата да се срещнат със протичащото се в обществото и добър мотив за диалог (а за какво не и спор) в фамилията по тях. Заради възрастта на читателите, за които е предопределена рубриката, редакцията взе решение да затвори за мнения публикациите от нея.

и част от платформата за поощряване на четенето и четивната просветеност измежду децата. Още вести на детски език можете да намерите, а повече за " Книговище " -.

В свободните, демократични страни хората могат обществено да показват мнението си по всички тематики. Те могат да кажат какво харесват, в какво имат вяра, какво не утвърждават. Могат да подлагат на критика властта, в случай че считат, че прави нещо погрешно. Това се назовава " независимост на словото ", което значи да казваш истината без боязън, че някой ще те преследва. Вече сме говорили по тематиката,.

Но има страни, в които това е невероятно. Това са тоталитарните страни и диктатурите, където един или няколко души дефинират кое е вярно и кое не. Там хората, които не са съгласни с властта и показват друго мнение, могат доста да пострадат.

Точно по този начин се случи неотдавна с една съветска студентка - 20-годишната Олеся. Тя към този момент не може да върви на лекции, тъй като е задържана. Причината? Не утвърждава нахлуването на Русия в Украйна и го е написала в Инстаграм. Представяш ли си някой да бъде хвърлен в пандиза за оповестено мнение в интернет? Е, не щеш ли е допустимо.

" Говорех по телефона с майка ми - спомня си Олеся, - когато чух входната врата да се отваря. Влязоха доста служители на реда. Взеха ми телефона и ми извикаха да легна на пода. "

Сега има заплаха Олеся да влезе в пандиза. Може да получи присъда и от 10 години. Междувременно е под домакински арест: не може да напуща дома си, да приказва по телефона и да влиза в интернет.

Студентката от съветския град Архангелск към този момент е добавена към формалния лист на Русия с терористи и екстремисти. Там са терористични групировки като " Ислямска страна ". " Никога не съм предполагала, че някой може да получи толкоз дълга присъда за издание на нещо в интернет ", споделя Олеся.

Отгоре на всичко карцерът на Олеся е " подарък " от нейните състуденти. Точно те оповестяват на управляващите, че в общия студентски чат тя се афишира срещу " специфичната военна интервенция ", както Русия назовава нахлуването в Украйна. " Доносът е дълг на патриота ", написа един от нейните състуденти. След като президентът Путин прикани съветската общност да отдели " същинските патриоти от изметта и предателите ", в цяла Русия има доноси против критиците на войната и доста хора отиват в пандизите. " Държавата няма храброст за спор, за народна власт и независимост. Но дали пандизите ще поберат всички? ", пита Олеся.

Източник:

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР