Ако си спомняте през април видяхме, че БСП, след „Апартаментгейт”,

...
Ако си спомняте през април видяхме, че БСП, след „Апартаментгейт”,
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ започва да се стабилизира след апартаментгейт

Ако си спомняте през април видяхме, че Българска социалистическа партия, след „ Апартаментгейт”, взима лек превес, само че към този момент виждаме превръщане, т.е. стабилизиране на ГЕРБ и заемането на първа позиция с разлика 1,1%. Това сподели Евелина Славкова от проучвателен център "Тренд " в ефира на "Здравей, България " по Нова телевизия

,,Разликата е дребна, само че би трябвало да имаме поради че теренът е в интервала 11-17 май, т.е. са минали много дни. По-скоро считам, че разликата се усилва в интерес на ГЕРБ'', добави тя.

За листата на ГЕРБ с лидер Мария Габриел биха дали своят вот 31,5% от интервюираните, а за тази на Българска социалистическа партия отпред с Елена Йончева – 30,4%.

Третото място в класацията е за Движение за права и свободи. Начело на листата ѝ е Мустафа Карадайъ. Партията би получила 12,8% поддръжка, в случай че евровотът беше през днешния ден. На четвърто място с 5,8% поддръжка се подреждат Вътрешна македонска революционна организация с лидер на листата – досегашният евродепутат Ангел Джамбазки. Според прогнозата на "Тренд " листата на "Воля ", отпред с Веселин Марешки ще получи 4,8 на 100 от гласовете на гласоподавателите.

Славкова акцентира, че настава комплициране измежду гласоподавателите, когато би трябвало да изберат сред Българска социалистическа партия и "Коалиция за България ".

,,Коалиция за България получават по-добър резултат, тъй като хората го одобряват за БСП'', обясни тя.

Според данните от проучването депутати в Екологичен потенциал ще съумеят да изпратят ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация.

,,Не знаем какъв брой хора ще гласоподават, само че съгласно нашите прогнози ще са сред 2 и 2 и половина милиона души'', добави в умозаключение политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР