Ако си от София може би си ги срещал. Те

...
Ако си от София може би си ги срещал. Те
Коментари Харесай

Три типа софиянци, които са истински легенди

Ако си от София може би си ги срещал. Те са толкоз ярки, че няма по какъв начин да ги сбъркаш, а типичните им отличителни белези могат да ти скрият шапката още с първите реплики. Виж най-ярките видове софиянци, които са същински митове:

Надежда/Люлин/Обеля

Пичовете от крайните квартали са постоянно доста gangsta. Ако видиш рапър с кофти татус „ Only God can judge Me “ или „ thug life “ да знаеш, че е от Люлин, Обеля или Надежда. Момчетата от тези квартали в действителност са живели сложен живот, които най-често ги избива в доста татуси, ланци, смъкнати панталони и шапки с козирка. Те наложително имат питбул, карат остаряло БМВ тройка и въртят тежки схеми. Кой на кой дал, кой на кой продал, доста шмъркотици и запаметяващи се прякори като Ушето, Куката, Бидона и така нататък Освен гангстерски филми, обичаният им сериал вечер е „ Под прикритие “, в който доста са се вживели. Може да ги поздравиш с „ Кво става брат? “, „ Йо! “, „ Лъвове! “, „ Оферта има ли? “, „ Как е Мария? “ или „ Има ли танцьорчета? “ – ще ти се зарадват.

Виж още: Край на криеницата: Теодора Мудева сподели ново гадже точно на рождения си ден 

Центъра/Лозенец

На второ място са истинските софийски дупета. Те най-често още си викат „ копеле “ или „ копче “ по остаряла софийска традиция, не напущат в никакъв случай центъра на София, а всички останали жители на столицата им се костват като безусловно дъно. Пият в By the Way, вървят в Carrusel или Bedroom Premium, а колата и часовникът, както и марковите дрешки са им напряко наложителни. Наркотиците им са от „ скъпото “, а Ицо Хазарта им е кумир, тъй като всяка вечер желаят да имат по два партийни куфара и да купуват на пет п**ки мини купъри. Се‘щаш се!

Виж още: Тотален секссимвол: Приятелката на Генчо конкурира родните плеймейтки по хубост

Студентски град и столичани допълнително

Студентски град е митична точка в града, където в случай че не си пил и не си ял дюнер в дребните часове на нощта не си живял. Тук най-често има столичани, които не са от София, а диалектите, които можеш да чуеш в разстояние единствено на три директни разказват всички фолклорни области на България. Момчетата са батки, наложително мега нацепени, девойките са силиконови кукли, мечтаещи да са Джулия Робъртс в „ Хубава жена “. Чалгата се лее на бидони, сред бидоните от кисело зеле и бурканите от мама и тати на терасата в общежитието, а Коцето е нещо като кумир и цар по едно и също време. Който го е видял заран пуска тото – на шанс е на всички!

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР