Ако си мислите, че в България имаме странни закони, чакайте

...
Ако си мислите, че в България имаме странни закони, чакайте
Коментари Харесай

Най-странните закони по света

Ако си мислите, че в България имаме странни закони, чакайте да видите за тези в Швейцария, Китай и Япония.

Швейцария

 Снимка 320350

В алпийската страна гледат на шума с много строго око, изключително след 22 ч. Ако решите да се преместите в Швейцария, би трябвало да знаете, че е нелегално пускате водата в тоалетната след избрания час, да я почиствате - също. Причината е в шума от водата, който може да наруши спокойствието на съседите.

 15 от най-абсурдните закони в Съединени американски щати (СНИМКИ)
15 от най-абсурдните закони в Съединени американски щати (СНИМКИ)

Да носиш сладолед в задния си джоб е наказуемо в Алабама

Китай

 Снимка 320353

Практичен народ са китайците. До началото на 2016 година в страната безусловно законно беше неразрешено на фамилиите да имат повече от едно дете. Причината - голямата популация. После обаче Китай издава друга инструкция: фамилиите към този момент могат да имат до две деца, тъй като се следи развой на застаряване на нацията, което ще докара до понижаване на работната мощ, което пък не може да се допусне.

Япония

 Снимка 320371

В страната на изгряващото слънце е неразрешено да бъдеш с наднормено тегло. Това е много необичайно, поради обстоятелството че сумото е обичаен спорт в Япония. Идеята на закона е да усъвършенства здравословното положение на популацията. Японците на възраст сред 46 и 74 години би трябвало един път годишно да се явяват на обзор при доктор, който да ревизира дали тежестта им е в нормата. Ако се окаже, че са прекалили с похапването, то те са задължени да посещават постоянно лекаря си, с цел да им помогне да го контролират.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР