Ако сега българското правителство не вземе ясна позиция и не

...
Ако сега българското правителство не вземе ясна позиция и не
Коментари Харесай

ГЕРБ: Ако сега правителство не подкрепи войната, която води Украйна, ще бъде късно

" Ако в този момент българското държавно управление не вземе ясна позиция и не поддържа войната, която води Украйна, ще бъде късно ", разгласи някогашният външен министър Екатерина Захариева на брифинг в Народно събрание.

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и някогашният министър на външните работи Екатерина Захариева разясниха тематиката за разпределяне на оръжие за Украйна.

" Министър Кулеба е задоволително изкусен - той сподели, че ние би трябвало да решим за изпращането на оръжие, само че отказвайки да помогнем, ние оказваме помощ на агресора. Едва ли някой си мисли, че той е тук на протоколна среща ", изясни тя.

" Ние изразихме ясна поддръжка, която имаме още от първия ден на тази война ", добави Захариева.

" Ще предприемем всички нужни стъпки, с цел да може въпросното проекторешение да влезе в зала и да се гласоподава. Включително и изключително съвещание. Ще настояваме още през днешния ден да влезе в зала ", разяснява от своя страна Даниел Митов.

" От юридическа позиция няма никакъв проблем да се изпрати военна помощ на Украйна. Това е едно политическо решение, напълно в пълномощията на Народното събрание, само че все пак не се включва в дневния ред ", посочи Захариева.

Управляващото болшинство непрестанно зависи от златния пръст на някой от сътрудниците в обединението, съобщи Даниел Митов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР