Ако се замислиш.Не си роден по своя воля. И по

...
Ако се замислиш.Не си роден по своя воля. И по
Коментари Харесай

Побързайте!

Ако се замислиш.

Не си роден по своя воля. И по своя воля няма да умреш. А по средата сред двете - имаш воля да живееш, да съзреш и да угаснеш.

Но тази воля става право с годините. И по тази причина волята взема решение да не упражнява правото си. Едни вземат решение да живеят, други - да узряват, трети - прибързано да гаснат.

И след това още по-сложно става. Решилите да живеят не са наясно какво да вършат, в случай че нямат пари, по тази причина намират живота си като прийом за малтретиране на непознатия живот. И се постановат, лишават го - по един или различен метод.

Решилите да узреят, става философи по оня чудноват метод, от който всяка философия би се отвратила. Те мъдруват върху парите, а не върху гибелта. Защото оправданието на гибелта е животът. Те ненавиждат и живота, и гибелта. Обичат гордостта си.

Третите - решили да гаснат. За тях всичко е ясно и предопределено. Няма никакъв смисъл. Нито в живота, нито в гибелта. Любовта е заблуда, злобата, отмъщението, завистта - единствено думи. Такова нещо в природата няма. И затова роденото е единствено тор.

Ако са замислиш, има толкоз доста хора, които умеят да мислят, само че не могат да приказват.

Тези, подготвени да приказват, не могат да мислят.

Има и още типове - те могат да пишат, само че не са способни да мислят.

И още по-зле: такива, които имат намерение, че са надарени с мисъл, само че не могат нито да пишат, нито да приказват. Обикновено стават политици, горките.

Лошо е, когато човек се замисли.

По-лошо е, в случай че не го направи. Ще го купят. Вещ е. Стока.

Тия дни ще продават кренвирши на половин цена в магазина. Онзи, на стъпалата, до 87-ми блок. Побързайте! Количествата са лимитирани.

А качествата - безгранични.

Ако се замислиш, в този блок магазин няма. И затова - кренвирши също. И цената им няма по какъв начин да е на половина - тъй като не знаете от какво е половина тя.

Но побързайте! Ще се разпродаде това, дето го няма. Няма го, тъй като не мислиш.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР