Ако се отдалечим от ПЕС, това ще бъде използвано от

...
Ако се отдалечим от ПЕС, това ще бъде използвано от
Коментари Харесай

Тезата БСП vs. ПЕС ще бъде използвана срещу нас

Ако се отдалечим от ПЕС, това ще бъде употребявано от всички, с цел да бъде оспорена европейската легитимност на Българска социалистическа партия. За това предизвести зам.- ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев по време на четвъртото съвещание на 49-ия Конгрес на Българска социалистическа партия. И уточни, че разграничаването ще бъде експлоатирано от социолозите, политолозите, медиите и съперниците на левицата.

Изказването му заключи негласните мнения от коридорите на Конгреса, че в речта си ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на няколко пъти косвено се разграничи от ПЕС и респективно от президента на европейските социалисти Сергей Станишев.

Както е известно, от няколко месеца въпросът дали Станишев ще бъде лидер на евролистата на алените, дава мотив за мнения, че връзките сред Нинова и Станишев са обтегнати.

Минути по-късно зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев съобщи, че признатите документи от Конгреса би трябвало да станат каузи, а за това са нужни хора. И уточни, че резултатът от евровота е основен за това дали ще има предварителни избори. Всички сме в една лодка, обърна се Добрев към делегатите в залата. И ги прикани да бъдат дейни в номинациите за листата на европейските избори.

„ Няма по какъв начин да загубим евровота, а шест месеца по-късно да желаеме победа на локалните избори. И 2019-а е решаваща за Българска социалистическа партия ”, сподели още Кирил Добрев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР