Ако се храните здравословно, ограничаването на приема на мазнини обикновено

...
Ако се храните здравословно, ограничаването на приема на мазнини обикновено
Коментари Харесай

Задължителни храни в диетата, които са бедни на мазнини

Ако се храните здравословно, ограничението на приема на мазнини нормално не е належащо.

Въпреки това при избрани условия изключването на мазнините от вашата диета може да бъде от изгода.

В тази публикация ще ви представим 5 храни, небогати на мазнини, които са извънредно значими за поддържане на положително здраве и наложителни за всяка уравновесена диета.

Листни зеленчуци

Листните зеленчуци съвсем не съдържат мазнини и са богати на потребни витамини и минерали, в това число калций, калий, фолиева киселина, витамин А и витамин К.

Те имат свойството да защищават от избрани положения като сърдечно-съдови болести, диабет и рак. Част от листните зеленчуци са къдраво зеле, спанак, рукола и маруля.

Плодове

 Задължителни храни в диетата, които са небогати на мазнини

Плодовете са отличен вид, в случай че желаете нещо сладко, с ниско наличие на мазнини. Почти всички плодове са небогати на мазнини и с високо наличие на витамини, минерали и фибри. Редовната консумация на плодове с високо антиоксидантно наличие може да понижи вредата от свободните радикали.

Бобови растения

Бобовите растения, известни още като варива, са фасул, грах и леща. Те имат ниско наличие на мазнини и не съдържат холестерол. Освен това те са с високо наличие на фибри, протеин, витамини от група В и съществени минерали като магнезий, цинк и желязо. Бобовите растения могат да понижат кръвното налягане и холестерола, както и да ръководят равнищата на кръвната захар.

Сладки картофи

 Задължителни храни в диетата, които са небогати на мазнини

Сладкият картоф е зарзават с ниско наличие на мазнини. Един междинен по мярка сладостен картоф съдържа единствено 1.4 g мазнини. Освен че са небогати на мазнини, сладките картофи съдържат витамин А, витамин С и няколко витамина от група В. Богати са и на минерали като калий и манган. Сладките картофи имат високо наличие на бета-каротин, антиоксидант, който може да понижи риска от някои болести на очите.

Кръстоцветни зеленчуци

Кръстоцветните зеленчуци са мощен източник на хранителни субстанции, в това число фибри, фолиева киселина, други минерали, както и витамините С, Е и К. Едни от най-често срещани са броколи, карфиол, брюкселско зеле, зеле и ряпа. Кръстоцветните зеленчуци са с ниско наличие на мазнини и високо наличие на субстанции, известни като глюкозинолати, които имат противоракови резултати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР