Ако се храните здравословно и редовно правите кардио, но въпреки

...
Ако се храните здравословно и редовно правите кардио, но въпреки
Коментари Харесай

3 причини да започнеш силови тренировки още днес!

Ако се храните здравословно и постоянно вършиме кардио, само че все пак мечтаните резултати ви убягват, то най-вероятно нещо извънредно значимо липсва в режима ви. И това нещо са тренировките с тежести.

Ето 3 аргументи да започнете силови тренировки още през днешния ден според  фитнес треньора и съветник по хранене Страхил Иванов.

1. Ще се сдобиеш по-лесно с тялото, за което мечтаеш

Независимо дали работиш за намаляване или мускулна маса, силовите тренировки би трябвало да участват в твоята фитнес стратегия. С тяхна помощ ще развиеш мускулатурата – ясно е за какво тези, които работят за мускулна маса, би трябвало да упражняват силово. Но като метаболитно актина тъкан, изиксваща много сила от тялото за поддържане – мускулната маса ще забърза метаболизма ти и ще направи изгарянето на непотребните мазнини още по-лесно. А това са чудесни вести и за тези, които работят за намаляване. Освен това надали искаш просто да отслабнеш и да се отпуснеш – добре тренираното завършено тяло, което ще изваеш със силовите тренировки, несъмнено е за предпочитане пред слабия, само че провиснал и аморфен тип.

А в случай че отслабването е огромно, можеш даже да се сблъскаш с проблеми като увиснала кожа и стрии, с които е съвсем невероятно да се оправи човек. Но не и в случай че до момента в който отслабваш, работиш за оформянето и развиването на мускулатурата си, която да заеме мястото на мазнините и да изпъне кожата, спестявайки й непотребния стрес.

2. Ще извлечеш още по-добри резултати от хранителния си режим

Колкото и добър да е един хранителен режим, самичък по себе си той не може да даде толкоз положителни резултати, колкото в случай че е в композиция с постоянни тренировки. Ако работиш за повишаване на маса и просто се тъпчеш с калории, без да тренираш – ще качиш тегло, само че за жалост огромна част от него ще са мазнини, тъй като тялото няма къде да изразходи признатата сила, с изключение на да я натрупа като ресурс. А и можеш да се сблъскаш със задържане на вода, поради нараствания банкет на въглехидрати. Силовите тренировки ще предотвратят тези проблеми, тъй като ще впрегнат признатата сила в работа и ще оформят тялото.

Ако пък спазваш диета за намаляване, имаш тъкмо противоположния проблем – би трябвало да приемаш лимитирано количество калории – по-малко от тези, които гори. За да си сигурен, че отслабваш. А можеш да намалиш признатите калории единствено до едно несъмнено равнище, преди да започнеш да гладуваш и да изпаднеш в отпадналост и заспалост. За благополучие – различен добър вид е, вместо просто да намаляш калориите, които приемаш – да вземеш да увеличиш и тези, които гориш. Как, питаш се? – Ами със силови тренировки.

3. Ще си по-здрав и по-жизнен

Човешкото тяло е напълно създание на природата. Когато го подлагаме на по-голямо натоварване, то се приспособява. Затова, когато тренираш във фитнеса, освен мускулите ти стават по-здрави, само че и подсилваш костите си. Те стават по-плътни, с цел да устоят на по-голямото натоварване и масата, която би трябвало да носят. А това понижава риска от остеопороза (заболяване на костите, при което масата им намалява). А и с напредването на възрастта, производството на  колаген в тялото понижава фрапантно, в допълнение отслабвайките костната система. Силовите тренировки ще оказват помощ за забавянето на този развой.

Друга позитивна линия на силовото натоварване е, че подтиква метаболизъма да се раздвижи и с изключение на, че стартира да преработва питателните субстанции по-добре, тялото стартира и по-добре да се пречиства от ненужните такива – изхвърляйки ги посредством потта и засилените отделитни процеси, които съпровождат тренировките и вярното хранене. Така че, с изключение на всичко разказано до тук, тренировките са и превъзходен метод да осигуриш по-добра детоксикация на тялото си.

В заключение…

Както виждаш, силовите тренировки не са единствено за тези, които желаят огромни мускули. Напротив, те са подобаващи за всеки, който желае крепко и атлетично тяло и по-качествен живот.

Достатъчно е отделиш най-малко по 40-50 минути за силови тренировки, 2-3 пъти в седмицата, с цел да усетиш позитивния им резултат. А повярвай ми – той идва бързо. Ще видиш смяната още в първите няколко седмици и няма да искаш да погледнеш обратно!

Автор: Страхил Иванов

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР