Ако се храните здравословно и разнообразно, тренирате редовно и приемате

...
Ако се храните здравословно и разнообразно, тренирате редовно и приемате
Коментари Харесай

4 алтернативни терапии за по-здрава имунна система

Ако се храните здравословно и разнообразно, упражнявате постоянно и приемате в допълнение витамини, сигурно ще сте в положително здраве и е доста евентуално да сте и super woman, щом намирате време за всичко това.

Здравата имунна система се реализира с доста старания и неизменност, само че има и някои различни лечения, които да ви оказват помощ да укрепите здравето на организма си и по този начин да се предпазите от много заболявание и грипни положения.

#Хомеопатия.  Това е един от най-известните и даже приети от Световната здравна организация способи за усилване на защитните механизми на тялото. Хомеопатията влияе върху физическото, прочувственото и менталното здраве. Благодарение на тази терапия освен ще се справите с инфекциите, протичащи се в тялото ви, само че и ще вземете превантивни ограничения против развиването на нови.

 

#Акупунктура.  Тази терапия укрепва потенциала на защитните функционалности на тялото, както и потенциала на имунния отговор на тялото. Иглите, сложени на строго характерни места, влияят върху избрани органи като ги подтикват да се оправят по-бързо и елементарно с наличните заболявания/инфекции, или със признаците на бъдещи такива.

#Рефлексология.  Чрез характерно налягане върху избрани точки на крайници, ухото и дланта (както и други зони по тялото) се въздейства върху цялостното здраве на организма. Тази терапия се ползва като спомагателен “стимулант ” за укрепване на имунната система, т.е. я правете или в композиция с друга, или в комбиниране с един по-здравословен метод на живот.

#Шиатсу.  Тази терапия се базира на акупунктурата, само че вместо игли се ползва напън върху същите точки. Шиатсу се счита за съвършен асистент в битката със напрежението, който пък е зложелател номер едно на имунната система и здравето като цяло. Терапията благоприятства и лекуването на главоболия, бодърствуване, констипация и неприятно храносмилане. Чрез нея ще засилите кръвообращението си, а както знаем когато кръвта доближи до всички органи, те работят надалеч по-добре.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР