Ако се двоумите дали е добре да се нахраните преди

...
Ако се двоумите дали е добре да се нахраните преди
Коментари Харесай

Полезна ли е тренировката на празен стомах?


Ако се двоумите дали е добре да се нахраните преди фитнес, или да започнете тренировката на празен корем , резултатите от ново изследване ще отстранен тази алтернатива. Световните фитнес специалисти към този момент са уверени кой е по-ефективният хранителен режим за увеличение изгодите от фитнес тренировките. Важно е обаче да се означи, че всичко зависи от това какво желаете да постигнете с фитнеса – да натрупате мускулна маса, или да стопите непотребните мазнини и да постигнете здравословно тегло.

Ще разгледаме въпроса с храненето преди фитнес от позиция на хората, които упражняват, с цел да отслабнат , тъй като при тях резултатът от фитнеса идва по-бавно и се изисква по-строго придържане към хранителния режим.

Въпросът за храненето преди фитнес е необятно дискутиран, а рекомендациите на експертите варират в двете крайности. Според някои е добре да се запасим с задоволително въглехидрати преди подготовка, с цел да разполагаме с задоволителен ресурс от сила. Според други експерти фитнесът е най-ефикасен, когато тренировката се организира на празен корем . И в двата случая са налице съответните преимущества, само че неоспорим факт е, че хората, които упражняват, с цел да управляват тежестта си и да се борят със затлъстяването, за предпочитане е да упражняват на гладно. Проучванията сочат, че тогава се топят повече непотребни мазнини. В дълготраен проект подобен фитнес режим ще помогне за по-трайни резултати в битката с непотребните килограми .

Екип учени от английски университет проучват резултата от тренировката при хора, които упражняват след ястие и такива, които се натоварват на гладно. Проследен е резултатът на тренировката върху интензивността на мастната тъкан при двете групи хора.

Установено е, че след хранене мастната тъкан е „ заета “ с преработката и усвояването на признатите хранителни субстанции и фитнес тренировката в такива условия не може да задейства потребни процеси в нея, водещи до размразяване на мазнини. Нещо повече – мастната тъкан може да се приспособява към постоянното физическо натоварване при такива условия и ще се постанова непрекъснато повишение на натоварването, с цел да с епостигнат положителни резултати от фитнеса.

Свързани публикации.. Фитнес за намаляване – заран или вечер? 0 Колко тъкмо калории горим за един ден? 1 Кетонови соли – потребни или нездравословни за спортуващите? 0

От друга страна, фитнесът на празен корем се асоциира с положителни промени в мастната тъкан, които задействат процеси, водещи до по-интензивно размразяване на мазнини , т.е. до повишение успеваемостта на тренировката. Особено при по-продължителна подготовка запасите от гликоген в мускулатурата и черния дриб бързо се изчерпват и когато не сме се нахранили преди фитнес, организмът компенсира енергийните си потребности с размразяване на мазнини от мастните депа.

При постоянно придържане към този режим резултатът за контролиране на тежестта би следвало да е по-видим.

Въпреки получените резултати специалистите предлагат хранителният режим при всеки човек, трениращ, с цел да отслабне, да бъде координиран със експерт. Това ще подсигурява успеваемостта на тренировката и ще защищити от нежелани последици.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР