Ако се докаже съпричастността им към случая, ще бъдат обвинени,

...
Ако се докаже съпричастността им към случая, ще бъдат обвинени,
Коментари Харесай

Четирима са задържани по случая с камиона с мигранти, открит край село Локорско

Ако се потвърди съпричастността им към случая, ще бъдат упрекнати, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов

" Четирима души са арестувани по случая с откритите починали мигранти в камион край село Локорско ", заяви зам.-главният прокурорБорислав Сарафов пред публицисти. " Те са арестувани за 24 часа. Ако се потвърди съпричастността им към случая, ще бъдат упрекнати ", добави Сарафов и посочи, че става въпрос за каналджийска активност, съобщи.

Разследването дотук е открило, че мигрантите са минали границата благодарение на стълба, прекарали са няколко дни в гората край град Ямбол и по-късно са натоварени на камиона, в който бяха открити. Част от тях са се задушили – 18 души. Оцелели са 34 индивида, по техни данни са жители на Афганистан, сподели още Сарафов. В момента те се разпитват в Националната следствена работа, на други се оказва здравна помощ.

На мястото, където е открит камионът, се прави оглед от следователи от Националната следствена работа, прокурори от Градската прокуратура и чиновници на Министерство на вътрешните работи. " Иззели сме 16 броя ДНК следи от камиона ", сподели Борислав Сарафов. " Нямам никакво подозрение, че ще установим по безспорен метод кой е карал камиона и кои са причинителите на това злочинство, довело до гибелта на 18 души ", добави зам.-главният прокурор.

Сарафов посочи, че все още има трима арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи, на тях не са им повдигнати обвинявания. Претърсват се три адреса, домовете на обвинените. " Ако бъдат разпознати, ще създадем и разбор на отпечатъците и ДНК следите, в случай че някой от тях излезе, че е бил в този камион, ще бъде притеглен като обвинен ", изясни Сарафов.

За четвърти арестуван заяви малко по-късно Атанас Илков, шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “. " Става дума за водача на камиона, който е от Бургас. Товарният автомобил, в който са открити мигрантите, също е с бургаска регистрация ", заяви Илков.

В 14:15 получихме сигнал на тел. 112 от жител, който е минавал по пътя, че е открил лица с профил на мигранти. Той ги е довел дотук и са открити телата, сподели Атанас Илков. По думите му арестуваните са лица, за които полицията има учредения да счита, че имат съпричастност към каналджийска активност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР