Ако Сърбия признае Крим за част от Русия, това би

...
Ако Сърбия признае Крим за част от Русия, това би
Коментари Харесай

Вучич обясни отказа на Сърбия да признае Крим за руски

Ако Сърбия признае Крим за част от Русия, това би означавало поддръжка за независимостта на Косово . Това разгласи сръбският президент Александър Вучич в изявление за френския в. " Монд ".

" Ние не признахме Крим за част от Русия. Ако го бяхме сторили, това би означавало, че ние поддържаме независимостта на Косово . Но поставете се на наше място. Коя от непрекъснатите страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поддържа нашата териториална целокупност? Русия. Можем ли сами да се простреляме в крайници ? ", коментирал сръбският държавен глава.

Той също по този начин припомнил, че през 2014 година Белград не поддържа западните наказания против Москва, макар упоритостите си за участие в Европейския съюз. При това в случай че Сърбия към този момент беше част от Европейски Съюз по това време, щеше да ѝ се наложи да извърши всички отговорности в границите на общата външна политика. В тази връзка Вучич изразил вяра, че след пет-шест години връзките с Русия ще се трансформират изцяло .

Освен това президентът на Сърбия изтъкнал, че европейската интеграция на Белград и положителните връзки с Русия не си противоречали едно с друго.

" Няма никакво несъгласие. Френският президент съобщи същото , а точно, че Русия е другарска страна. От наша страна ние желаеме да укрепим обичайните връзки с Русия , нашето комерсиално съдействие. От военна позиция ние се придържаме към неутралитет. Но несъмнено ние се намираме на европейския път. Аз приказвам за това и в Брюксел, и във Вашингтон, и в Москва, а Владимир Путин в никакъв случай не е споделил нищо срещу нашите европейски упоритости ", заключи Вучич.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР