Ако са дошли да се учат на наш гръб, по-добре

...
Ако са дошли да се учат на наш гръб, по-добре
Коментари Харесай

Протестиращи: Ставаме все по-болни и бедни

Ако са пристигнали да се учат на наш тил, по-добре е да си върнем старите, сподели Красимир Митов, ръководител на профсъюз „ Защита “
„ Имаме вихреща се инфлация и далавера, хората изнемогват, горивата и цените единствено порастват нагоре, ние сигнализираме, че имаме огромен проблем “. Това сподели Красимир Митов, ръководител на профсъюз „ Защита “. Този следобяд в центъра на столицата се организира митинг срещу високите цени на горивата и питателните артикули от първа нужда, осведоми БГНЕС.

„ Не виждаме някакви действителни дейности. Организирахме кръгла маса и ги поканихме, само че те избягаха, а в този момент излизаме, с цел да им покажем, че има проблем. Това е единствено началото “, закани се Митов към ръководещите.

Според него нарастването на минималната работна заплата не трансформира нещата в позитивен проект.

„ Минималната работна заплата от дълго време завърши. При инфлация от 10%, 9% нарастване е нищо. Тази мярка няма никаква стойност, когато пристигнаха на власт знаеха за всички проблеми. Анализират към този момент съвсем година. Ако са пристигнали да се учат на наш тил, по-добре е да си върнем старите. Те трябваше да са готови, с цел да ни изведат от рецесията, а с тяхното идване нещата се утежниха “, сподели той.

Протестиращите са безапелационни, че високите цени директно оказват въздействие върху жителите.

„ Дойдох, с цел да поддържа протестното шествие. Аз съм от бранша на селското стопанство. Кризата се задълбочава, а не се усъвършенства. Купувал съм тор на 600 лв., а в този момент е над 2000 лв.. Горивата скочиха до 3.15 лв. за литър. Намалиха се ставките на земеделските производители “, сподели Юлиян Георгиев, протестиращ.

 „ Ставаме все по-болни и небогати. Даже ми се коства, че незаконно се бяга от решаването на тези проблеми “, сподели Милена Атанасова, протестираща.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР