Ако Русия използва мръсна бомба или прибегне до употребата на

...
Ако Русия използва мръсна бомба или прибегне до употребата на
Коментари Харесай

САЩ заплаши Русия с тежки последици, ако използва „мръсна” бомба

Ако Русия употребява " мръсна бомба " или прибегне до използването на нуклеарни оръжия, ще си понесе последствията. В това бе категоричен Нед Прайс, представител на американския Държавен департамент, съобщи " Ройтерс ".

U.S. says Russia would face consequences for using 'dirty bomb' or a nuclear bomb - Reuters
— Andy Cooper (@andycooper52)
Съединени американски щати и други западни страни упрекнаха съветския президент Владимир Путин, че възнамерява да предприеме по-решителни дейности в Украйна, като употребява претекста, че Киев се готви да сътвори " мръсна бомба " - бомба, с която се разпръсква радиоактивен материал.

" Ако президентът Путин прибегне до използването на по този начин наречената " мръсна бомба ", това сигурно би бил още един образец за бруталността му. Ще има последствия за Русия, в случай че тя употребява " мръсна бомба " или нуклеарно оръжие ". Нашата позиция по този въпрос е пределно ясна ", сподели Прайс пред публицисти.

Той акцентира, че е значимо Москва да знае с " какви съществени последствия " ще се сблъска , в случай че прибегне до използването на " мръсна бомба " или на нуклеарно оръжие.

В същото време Прайс съобщи, че Съединените щати не разполагат с информация, че Русия се готви да употребява нуклеарни оръжия. 

Междувременно Международната организация за атомна сила (МААЕ) съобщи, че се готви да изпрати през идните дни инспектори на два обекта в Украйна по искане на Киев, по отношение на изказванията на Москва, че Украйна се готви да употребява така наречен " мръсна бомба ", съобщи " Ройтерс ".

Всичко това идва на фона на изказвания на почитан съветски представител, който съобщи, че два института в Украйна, свързани с нуклеарната промишленост, са ангажирани със основаването на такава бомба.

" Международната организация за атомна сила е наясно с изказванията, които Руската федерация направи в неделя по отношение на хипотетични действия в два нуклеарни обекта в Украйна ", се споделя в изказване на МААЕ, като се акцентира, че и двата обекта към този момент са били подлагани на ревизия, като единият от тях е бил инспектиран преди месец.

" МААЕ се готви да посети обектите през идните дни ", се оповестява още в изказването.

Единият от обектите, в които ще бъдат изпратени инспектори на МААЕ, се намира в Днепропетровска област, а другият - в Киев. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР