Ако Русия използва химическо оръжие в Украйна, Обединеното кралство е

...
Ако Русия използва химическо оръжие в Украйна, Обединеното кралство е
Коментари Харесай

Великобритания ще отговори, ако Русия използва химически оръжия в Украйна

Ако Русия употребява химическо оръжие в Украйна, Обединеното кралство е готово да отговори на сходни дейности. Това съобщи английският министър на въоръжените сили Джеймс Хепи пред " Скай нюз ".

Има някои неща, които са отвън чертата, и потреблението на химическо оръжие ще получи отговор, като всички варианти са на масата за това какъв може да бъде този отговор, означи той, представен от " Ройтерс ".

Запитан дали може да изключи разполагане на английски или натовски войски на украинска територия, Хепи отсече: " Не, всички варианти са на масата ".

Новината идва единствено часове, откакто стана ясно, че английското държавно управление проверява непотвърдена информация, че съветските сили в Украйна са употребявали химически оръжия в югоизточния където се счита, че хиляди са починали по време на близо седемседмичната блокада.
 Британските военни: Русия може да пусне фосфорни бомби в Мариупол
Британските военни: Русия може да пусне фосфорни бомби в Мариупол

Русия продължава да разчита на бомби без системи за ориентиране

" Всяко потребление на такива оръжия би било груба ескалация в този спор и ние ще държим Путин и режима му под отговорност ", написа в Туитър външният министър Лиз Тръс.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия може да прибегне до потреблението на химическо оръжие в страната му и прикани Запада да наложи по-строги наказания на Москва , които биха възпрели даже диалозите за потребление на такива оръжия.

Ако са били употребявани химически оръжия, това е доста значим миг за нашия министър председател и други държавни управления по света да обмислят по какъв начин ще реагираме на това, съобщи Хепи пред Би Би Си.

На съветския президент Владимир Путин би трябвало да е ясно, че използването на химически оръжия просто не е задоволително и не би трябвало да чака Западът да стои настрани, в случай че те бъдат употребявани , акцентира английският министър.

Русия неведнъж напоследък я, на фона забуксувалата " специфична интервенция " в Украйна.

Западни публични лица също показаха опасения, че Русия може да употребява и биологически оръжия в Украйна, които може да се разпространят и отвън страната.
 Байдън: НАТО ще отговори, в случай че Русия употребява химическо оръжие в Украйна
Байдън: НАТО ще отговори, в случай че Русия употребява химическо оръжие в Украйна

Има намек и за среща със Зеленски, " уповавам се, че ще мога да видя З... допускам, че не би трябвало да споделям къде отивам "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР