Ако Русия атакува Украйна с ядрено оръжие, военният отговор на

...
Ако Русия атакува Украйна с ядрено оръжие, военният отговор на
Коментари Харесай

Борел: Ако Москва прибегне до ядрен удар, Западът ще унищожи руската армия

„ Ако Русия нападна Украйна с нуклеарно оръжие, военният отговор на Запада ще бъде „ толкоз мощен, че ще се стигне до заличаване на съветската войска “, съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, съобщи Франс прес.

„ Путин сподели, че не блъфира с нуклеарната опасност. Той би трябвало да разбере, че страните, които поддържат Украйна – Европейски Съюз, неговите страни членки, Съединени американски щати и НАТО, също не блъфират. Всяка нуклеарна офанзива против Украйна ще докара до отговор, не до нуклеарен отговор, само че до боен отговор, толкоз мощен, че съветската войска ще бъде унищожена “, сподели Борел на посещаване в Колежа на Европа в Брюж.

Заплахите на Москва се одобряват доста съществено от страните, които членуват в НАТО. Във вторник, преди срещата на военните министри от Алианса, генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг съобщи, че „ завоалираните нуклеарни закани на президента Путин са рискови и безразсъдни “.

„ Русия споделя, че нуклеарна война не може да бъде извоювана и не би трябвало да бъде водена. Ние следим от близко съветските нуклеарни сили. Не виждаме смяна в позицията на Русия, само че оставаме бдителни “, акцентира Столтенберг.

„ Нямаме никакви индикации, че все още Русия е трансформирала позицията си, само че я следим непрекъснато, седем дни в седмицата “, разгласи през вчерашния ден американският министър на защитата Лойд Остин.

Военната теория на Русия позволява опцията от нуклеарни удари, в случай че нейна територия бъде атакувана. Бившият съветски президент, в този момент заместник-председател на Съвета за сигурност, Дмитрий Медведев увери, че Москва ще пази новите анексирани територии „, в това число и със стратегически нуклеарни оръжия “.

„ Трябва да се вземе на съществено реториката на Русия, само че без да се всява суматоха “, увери европейски представител на НАТО по време на срещата на министрите в Брюксел, като уточни, че анексирани територии към този момент са били отвоювани от украинската войска, без това да е довело до най-лошия сюжет.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР