Ако редовно закусвате определен тип храни, има по-малка вероятност през

...
Ако редовно закусвате определен тип храни, има по-малка вероятност през
Коментари Харесай

Това е закуската, която намалява желанието за вредни храни

Ако постоянно закусвате избран вид храни, има по-малка възможност денем да ви се похапва нещо нездравословно като чипс или вафла. Така като се изключи че ще топите килограми, и ще се грижите за здравето си.

Според Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати закуската, която е богата на протеини, ще понижи апетита ви денем. В експертното изследване е посочено още, че все по-малко тинейджъри в Съединени американски щати закусват, а това е довело да затлъстяване измежду юношите.

Изследването ни потвърди, че има фрапантен спад в апетита за сладки храни, декларира лекар Хедър Лийди, началник на изследването.

Високопротеиновата закуска понижава и апетита за солени храни с високо наличие на мазнини. Ако пропуснете закуската обаче, желанието ви за тези храни ще е огромно денем.

 Протеини

Проучването е разглеждало по какъв начин другите типове закуски въздействат върху равнищата на допамин, който се свързва с желанието ни да търсим избран вид храни.

Когато хапваме нещо, което обичаме, равнищата на допамин в организма ни скачат и изпитваме същинско наслаждение.

При хората с наднормено тегло или затлъстелите равнищата на допамин са покачени, което значи, че би трябвало да хапват повече от обичаните си храни, с цел да се усещат задоволени. Точно като при наркозависимостта.

 Вредни храни

За да противодействат на преяждането, до което хората стигат, с цел да повишат допамина в организма си, учените са изследвали разнообразни видове храни, които могат да имитират действието на хормона.

Оказва се, че само богата на протеини закуска може да ви накара да забравите за прекомерно мазните и сладки храни денем.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР