Ако разчитате на магията на кафето, за да станете от

...
Ако разчитате на магията на кафето, за да станете от
Коментари Харесай

Разкриха защо да не пием кафе веднага, ставайки от сън

Ако разчитате на " магията " на кафето, с цел да станете от леглото всяка заран, може би е време да преосмислите навика си.

Много от нас се насочват напряко към любиматата напитка още при започване на всеки ден, с цел да си подсигуряваме задоволително сила – изключително в тъмните, хладни и мрачни зимни дни, когато комфортът на завивката е още по-примамлив.

Експерт обаче твърди, че е най-добре да изчакате най-малко час, преди да пиете кафе. И всичко зависи от това по какъв начин напитката добавя естественото произвеждане на хормони в тялото ви.

 „ След като се събудим, нашите равнища на кортизол, постоянно свързани със напрежението, са на своя връх. Изненадващо, кортизолът покачва бдителността. Приемът на кофеин, до момента в който равнищата на кортизол към този момент са високи, може да противодейства на този резултат, което евентуално води до приемливост към кофеина “, споделя Рекс Исап, експерт по съня.

По създание, като се изключи че ви стопира да се възползвате оптимално от стимулиращите преимущества на вашата чаша, неправилното мислене по кое време я пиете може да притъпи това влияние в дълготраен проект, написа Metro.

Сънят  също може да бъде обиден. „ През целия ден мозъците ни създават подтикващ съня химикал, наименуван аденозин. Колкото по-дълго оставаме будни, толкоз повече аденозин се натрупва, което ни кара да се усещаме сънливи. И въпреки всичко кофеинът хвърля ключ в работата, като блокира аденозиновите рецептори, поддържа ни нащрек и предизвиква будността. Така че, в случай че в миналото ви е било предизвикателство да се унесете след ден, изпълнен с кафе, това може да е главната причина “,  изяснява Рекс.

Пиейки първото си кафе след най-малко час, вие давате късмет на напитката фактически да приложи своята магия за вдъхване на жизнеспособност. Плюс това, почивката от кофеина значи, че се надяваме, че ще консумирате по-малко денем и на собствен ред ще спите повече през нощта.

Като опция, прекосяването към алтернатива без кофеин значи, че можете да се справите с топла напитка без негативи.

Рекс предлага лате с куркума поради техните „ антиоксидантни и противовъзпалителни свойства “ и по какъв начин те могат да „ оказват помощ за предотвратяване от отнемане от сън, като евентуално способстват за възстановяване на качеството на съня “.

„ Кафето “ от корен на цикория също има сходен усет на същинското нещо, без евентуални нерви (въпреки че се предлага нараснало внимание за тези, които са бременни или кърмят), до момента в който чайът от мента и джинджифил може да подкрепи храносмилането, да облекчи главоболието и да понижи гаденето… всичко без право на кофеин.

Да станеш утринен човек не е елементарно, когато имаш потребност от кафе, с цел да се почувстваш човек в зори. С спирането на цикъла обаче би трябвало да се почувствате по-отпочинали и по-малко подвластни от тази напитката, без която постоянно мислим, че не можем.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР