Ако работите в офис, то вероятно ви се налага да

...
Ако работите в офис, то вероятно ви се налага да
Коментари Харесай

Прекарвате 8 часа пред компютър? Вижте какво се случва с тялото ви!

Ако работите в офис, то евентуално ви се постанова да прекарвате часове пред компютъра. И несъмнено ви се случва да се взирате в монитора с часове, без да помръднете. От главоболие и напрежение в раменете до проблеми със зрението и проблеми с метаболизма, вижте какво се случва с тялото ви, когато прекарвате 8 или повече часа на ден пред компютъра.
1. Синдром на компютърното зрение
Ако се взирате прекомерно дълго в екрана на компютъра, може да забележите краткосрочни физически проявяване на така наречен синдром на компютърното зрение. Той се показва в проблеми с концентрацията и фокусиране на облика, сълзящи и замъглени очи, главоболие . Накратко казано: Очите би трябвало да работят по-упорито, с цел да се концентрира погледът. Синдромът на компютърното зрение може да се появи единствено в интервали, в които сте претрупани. Ако наблюдавате признаците по-често, помислете за консултация с доктор.

 
2. Главоболие
Напрежението в очите, което е резултат от часове пред компютъра, може да аргументи главоболие и даже мигрена. За да избегнете тези мъчителни положение, си създайте табиет да вършиме къси почивки, контролирайте дистанцията сред очите и монитора и се погрижете да имате вярното осветяване в помещението.

 
3. Сухо око
Един от постоянно срещаните признаци на това, че стоите с часове пред компютъра, е така наречен изсъхнало око. Причината е напълно елементарна: взирате се в монитора и мигате по-рядко. Сухите очи основават дискомфорт, само че и освен това: може да се стигне до хронифициране на положението. Проблемът е по-често срещан при хората с лещи.

 Добави изложение

 
4. Появяват се признаци на късогледство
Взирането в монитора кара очите да се концентрират единствено наоколо в продължение на часове. В даден миг се оказва, че очите не могат да се напаснат и да концентрират в далечината. Не е наложително късогледството да се трансформира в непрекъснато положение, само че свикнете да вършиме почивки за очите на всеки час . Тренирайте очите, фокусирайки се в обект в далечината.

 
5. Напрежение и болежка в разнообразни елементи на тялото
Ако се взирате прекомерно дълго в монитора, то вие евентуално седите на стол - сковани и в една и съща поза. Това покачва напрежението в шията, раменете и гърба. Обърнете внимание по какъв начин седите на стола , по какъв начин са ситуирани ръцете и раменете, дали не изкривявате гърба.

 Добави изложение

 
6. Синята светлина напряга очите, утежнява качеството на съня и пречи на метаболизма
Синята светлина, предавана от екраните, натоварва очите. Ако стоите пред монитора в късните часове, ще забележите проблеми със заспиването и влошено качество на съня, с доста събуждания. Има изследвания, които потвърждават, че високите дози нарушават циркадните ритми . Всичко това пречи на естественото действие на тялото и се отразява даже на метаболизма. Препоръката на лекарите е да лимитираните излагането на най-малко 2 часа преди заспиване.

 
Как да си помогнете?
Ежедневието е такова, каквото е. И въпреки да знаете вредите, от време на време може да сте безсилни. За да намалите нездравословното въздействие от часовете пред компютър, пробвайте да си взимате почивки за оживление на тялото. 4-5 минути на час са задоволителни. Ако работите пред компютър, намерете различен метод да си почивате - разходка, забавна книга или слушане на музика са положителни други възможности, с цел да отморят очите ви. По опция носете защитни очила, само че в случай че макар тях усещате дискомфорт, консултирайте се с офталмолог и използвайте т.нар изкуствени сълзи.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР