Ако пускате или сами свирите музика на родените по-рано от

...
Ако пускате или сами свирите музика на родените по-рано от
Коментари Харесай

Музиката помага на недоносените бебета

Ако пускате или сами свирите музика на родените по-рано от плануваното бебета, подобрявате тяхното дишане и намалявате ускореното сърцетуптене, твърди Daily Mail, базирайки се на ново проучване.

То е дело на учените от университетската болница Бет Израел в Ню Йорк, и е извършено взаимно с още 11 американски лечебни заведения. Те откриват, че звукът от музикалния инструмент или песента, която родителят пее, оказват помощ на бебето да спи по-добре и да бъде по-съсредоточено. Ефектът важи без значение от това каква е съответната ария като единственото условие е мелодията да е по-бавна, тъй че да звучи като приспивна песничка.

Това е следващото доказателство, че музиката може да бъде от сериозна помощ за новородените.

Лекари акцентират, че стартирането на музика е доста по-ефективен и безвреден метод за приспиване на новородените преди разнообразни медицински интервенции и проби. В проучването на болничното заведение Бет Израел са взели участие майките на общо 272 недоносени бебета, с които били извършени няколко сесии с дълготрайност от 2 седмици. Сред частите, които имали най-хубав резултат върху новородените били " I heard it through the Grapevine " на Marvin Gaye и " Pick up the Pieces " на Average White Band.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР