Ако прогнозата на президента се сбъдне, другите държави няма да

...
Ако прогнозата на президента се сбъдне, другите държави няма да
Коментари Харесай

Путин предложи изход от продоволствената криза в света 

Ако прогнозата на президента се сбъдне, другите страни няма да виждат казуса в Украйна

Руският президент Владимир Путин отхвърли обвиняванията на Запада, че провокира продоволствена рецесия в света, като разгласи проекти за увеличение на износа на зърно, обясниха пред редакцията политически анализатори изявлението му на среща по стопански въпроси на 12 май.

Главата на Руската федерация акцентира, че елитите на Съединени американски щати и Европейски Съюз изострят обстановката със наказания. А Русия, макар намаляването на пазара на зърно заради спора в Украйна, е подготвена да поддържа стабилността на храните и да помогне да се избегне опасността от апетит за други страни, настояват специалисти.

Путин стартира срещата с членовете на държавното управление на Руската федерация, като сподели, че успеха във Великата отечествена война е реализирана, наред с други неща, „ поради икономическата мощност на страната, която се опълчи на съвсем цяла Европа “. Днес обстановката частично се повтаря:

„ Русия е в санкционна война със Запада, само че съветската стопанска система „ решително се оправя с външните провокации “, сподели президентът

Той напомни, че инфлацията в Русия се забавя, обменният курс на рублата се ускорява, бюджетът има остатък от 2,7 трилиона рубли и това дава опция да се даде спомагателна помощ на хората. Опитът от целевата помощ в подтекста на пандемията на ковид дава опция да се понижат икономическите опасности както за бизнеса, по този начин и за хората (на 11 май да вземем за пример започнаха нови заплащания на фамилии с деца), сподели Путин.

Редица решения в отговор на петте пакета западни наказания управляващите взеха по-рано. Докато вътрешното търсене изостава от миналогодишните стойности, количеството пари в сметките на предприятията и персоналните сметки на руснаците понижава.

„ За да се обезпечи позитивна динамичност във връзка с приходите на популацията, е належащо да се поддържа потребителското търсене, да се усилят опциите за бизнеса и районите на страната “, сподели президентът.

Путин акцентира, че тази година в Русия се предвижда рекордна годишна продукция от зърно - към 130 милиона тона, в това число 87 милиона тона пшеница.

„ Това ще бъде връх в цялата история на Русия. И това ще разреши освен да се задоволят вътрешните потребности с запаса, само че и да усили доставките на световния пазар за нашите сътрудници, което е доста значимо за международните пазари на храни “, сподели Путин.

Путин повдигна обществено тази тематика за първи път от началото на спецоперацията в Украйна. И това се случи на фона на обвиняванията от Запада, че точно Русия предизвика инфлацията и продоволствената рецесия в света. Това, по-специално, неведнъж е заявявано от американския водач Джо Байдън.

В същото време, съгласно Путин, самите създатели на глобите, „ водени от надути политически упоритости и русофобия, удрят в по-голяма степен личните си стопански системи и благосъстоянието на своите жители “, провокирайки международна рецесия.

„ В някои страни инфлацията се е доближила до 20% годишно, а в еврозоната като цяло цените на суровините са добавили над 11%. Очевидно е, че продължаването на обсебването от глобите неизбежно ще докара до последствия, които мъчно могат да се одобряват от Европейския съюз, от неговите жители, както и от най-бедните страни в света, които към този момент са изправени пред рисковете от апетит “, сподели Путин..

Вината за това съгласно президента ще бъде напълно на западните елити, които " са подготвени да пожертват останалия свят, с цел да запазят световното си владичество ".

Проблеми в света ще зародят на първо място с доставките на зърно, изясняват политически анализатори. Русия е международен водач в този бранш (30 милиона тона годишно). Още 14 милиона тона годишно преди този момент са доставяни от Украйна, само че заради рецесията тази година страната няма да може да получи такава годишна продукция. Русия ще успее да затвори тези размери, считат специалисти.

Готовността на Руската федерация да доставя зърно на бедните страни ще разреши образуването на нови вериги за доставки и ще компенсира изчезналите украински, изясни пред URA.RU Евгения Войко, специалист по външна политика в Центъра за политическа обстановка.

„ Путин акцентира, че Русия има доста благоприятни условия и добре построена инфраструктура за доставка на зърно за експорт. Има опция за затваряне на размерите, които Украйна предоставяше. Земеделските производители във Франция и Германия и други европейски страни не са в положение да се конкурират и да компенсират спадащите украински размери “, означи политологът.

Хранителната поддръжка за разрастващите се страни, която Путин разгласи, се дължи и на политически аргументи, сподели Алексей Зудин, старши учител в катедрата по сравнителни политически науки във Факултета по мениджмънт и политика на Московския държавен институт за интернационалните връзки (МГИМО).

„ Западът упреква Русия, че е причина за апетит и инфлация. В тази обстановка Руската федерация се демонстрира като виновна страна, която е загрижена освен за личните си ползи, само че и за обстановката в света и по този метод противодейства на опитите на Съединени американски щати да я вкарат в политическа изолираност.

Известно е, че по-голямата част от човечеството отхвърли да гласоподава в Организация на обединените нации за резолюции против Русия. И в този момент Русия, със своята позиция по отношение на продоволствената помощ за бедните страни, е подготвена да покаже взаимност с това болшинство от човечеството “, сподели Зудин.

Русия постоянно оказва помощ на тези, които имат потребност, даже и да й е най-трудно, удостовери пред редакцията Тимофей Бордачев, програмен шеф на клуб „ Валдай “.

„ Русия може да си разреши да оказва помощ на другите: тя изцяло си обезпечава най-важните запаси – храна и сила. Русия в никакъв случай не се държи егоистично и това е в сходство с нейните морални правила и материални благоприятни условия “, изясни Бордачев.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР