Ако продължават случаите на заразени с COVID-19 да нарастват, то

...
Ако продължават случаите на заразени с COVID-19 да нарастват, то
Коментари Харесай

Да се обмисли ограничаване на масовите събирания и стадионите иска Кунчев

Ако не престават случаите на инфектирани с COVID-19 да нарастват, то би трябвало да се ограничи работата на нощните заведения, събирането по какъвто и да е мотив и стадионите. За момента това е идната стъпка, която би трябвало да се обмисли.

Това съобщи пред Нова телевизия основният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

По думите му сега Европа е на върха на вълната и би трябвало да преминем през нея.

Той разясни, че затварянето на градове е изключителна последна мярка и е без необикновен резултат, само че в обособени обекти е изцяло допустимо затварянето.
 Плавното налагане на ограниченията се възприемало по-лесно
Плавното налагане на ограниченията се възприемало по-лесно

Според специалиста Момчил Баев, здравната система е пред колапс и няма да издържи

Във връзка със случаи, в които на хора е отказвано да се бъдат признати в болница, Кунчев означи, че тези лечебни заведения, които го създадат ще подлежат на съществени наказания. Първата стъпка е преустановяване на контракта с Касата и по-късно лишаване на лиценза, добави здравният контрольор.

Той акцентира, че от тук нататък всяка една болница би трябвало да има COVID-сектор. При състояние, че някой има потребност, в случай че няма кревати, те би трябвало да разкрият нови, безапелационен е Кунчев.

В момента в София с COVID-19 работят 13 лечебни заведения, само че могат още 60 да разкрият кревати, разясни още той.
 Костадин Ангелов: От четвъртък, 22 октомври - и на улицата с маска
Костадин Ангелов: От четвъртък, 22 октомври - и на улицата с маска

Заповедта на здравния министър щяла да излезе на следващия ден

По отношение на опцията на привличане на непознати експерти в битката с вируса, здравният контрольор съобщи, че не има вяра във вноса на медицински експерти.

Кунчев посочи още, че от нашето държание зависи по какъв начин ще се развива обстановката отсега нататък, само че не изключи разновидността да достигнем по 5000-6000 инфектирани дневно. Той разясни, че все още 10 души заразяват 12.

На въпрос по какъв начин се дефинират контактните лица при толкоз доста инфектирани дневно и по какъв начин се преценя кой да бъде подложен под карантина, Кунчев посочи, че това зависи от степента на контакта със инфектирания, само че призна, че РЗИ няма по какъв начин да даде наставление на всички контактни лица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР