Ако продължаваме така, може да имаме и президент на ротационен

...
Ако продължаваме така, може да имаме и президент на ротационен
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Ако от БСП излязат с кандидатура за председател, ПП ще мислят дали да я подкрепят

Ако продължаваме по този начин, може да имаме и президент на ротационен принцип. Това сподели пред bTV Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната ".

 

„ Остава едно възприятие, че ние пречим на избора на ръководител. Затова взехме решение да не издигнем номинация и оставим нещата на ГЕРБ ", сподели Ананиев по отношение на отдръпването на кандидатурата на Никола Минчев за ръководител на Народно събрание. 

 

" Имаме право да предлагаме Никола Минчев. Той е почтена кандидатура, човек, който потвърди, че може да се оправи с работата и който съм сигурен, че всички парламентарни сили биха подкрепили. Той преди този момент беше свален от новата коалиция, която смъкна новия кабинет. Трябва да се държим отговорно и държавнически. Имаме фрагментиран парламент. Казахме - ние няма да пречим. Острият звук не идва от нас ", съобщи още Ананиев.

 

Той беше безапелационен, че Политическа партия няма да поддържат кандидатурата на ГЕРБ. А в случай че от Българска социалистическа партия излязат с скандидатура, ще помислят дали да я поддържат.

 

" Има доста рецесии за решение. Тази отговорност се пада на ГЕРБ. Излиза, че те са подкрепили свалянето на кабинета „ Петков “, без да имат явен проект, което е доста притеснително и ужасно ", сподели той.

 

И добави: " ГЕРБ би трябвало да си понесе отговорността за държавно управление. Ако се стигне до втори мандат до нас, ние ще вземем решение по какъв метод ще подходим ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР