Ако природният газ у нас продължава да поевтинява, няма да

...
Ако природният газ у нас продължава да поевтинява, няма да
Коментари Харесай

Председателят на КЕВР разкри при какъв вариант няма да се стигне до увеличение на цената на парното и топлата вода

Ако природният газ у нас продължава да поевтинява, няма да се стигне до нарастване на цената на топлинната сила за потребителите на централно топлоснабдяване. Това отговори ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов на журналистически въпрос след края на кръглата маса на тематика " Зеленият преход – вложения в технологии и мрежови услуги ", която се организира в хотел " Интерконтинентал " в София. 

Все още обаче е рано да се даде ясна прогноза дали ще се стигне до смяна на цената на топлинната сила, стана ясно от думите му.

Иванов уточни, че в случай че не се случи нещо изключително, синьото гориво през ноември може да коства и под 233 лв. за мегаватчас, каквато е цената за този месец. 

Цената на азерския газ е обвързана с тази на петрола, само че в границите на последните шест месеца. Това значи, че съмнения на петролните цени в границите на няколко дни няма да окажат въздействие на цената на азерския газ. Аз самият следих, че цената на нидерландската борса TTF се усили през вчерашния ден от обяд, само че не в прекомерно огромни размери, съобщи Иванов.

В момента България получава цялостното количество азерски газ по цени, които са контрактувани от 2013 година и са на годишна база 1 милиарда куб. метра, напомни ръководителят на КЕВР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР