Ако приложението, което сте изтрили миналата седмица, изведнъж започне да

...
Ако приложението, което сте изтрили миналата седмица, изведнъж започне да
Коментари Харесай

Мобилните приложения вече ви следят дори и след деинсталиране

Ако приложението, което сте изтрили предходната седмица, внезапно стартира да се появява в рекламите, това може да не е съвпадане. Компаниите, обслужващи разработчиците на приложения, откриха метод да наблюдават както iOS, по този начин и Android потребителите, даже и след деинсталиране на съответното приложение. Информацията е на Bloomberg.

Използват се по този начин наречените uninstall trackers – стратегии, които наблюдават за деинсталирането на приложения. И в случай че потребителят в действителност деинсталира приложение от сходен вид, стартира да получава всеобща реклама, която го убеждава да го конфигурира още веднъж. Този метод се употребява от редица известни компании, в това число AppsFlyer, MoEngage, Localytics и CleverTap.

Програмите от сходен вид по принцип са част от софтуерните принадлежности на разработчиците. Но те до момента не бяха употребявани за сходни цели.

Критиците на този метод смятат, че това е следващият мотив за преразглеждане на правата и конфиденциалността в интернет. „Повечето софтуерни компании не дават на хората подробен избор на конфиденциалността, в случай че въобще им се дава някакъв избор“ – сподели Джеръми Джилула (Jeremy Gillula), шеф на направлението софтуерна политика на Electronic Frontier Foundation и прочут бранител на конфиденциалността в Глобалната мрежа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР