Ако причината за косопада е здравословна, само с маски трудно

...
Ако причината за косопада е здравословна, само с маски трудно
Коментари Харесай

Жълтък в помощ на сезонния косопад

Ако повода за косопада е здравословна, единствено с маски мъчно ще си помогнете

Сезонният косопад е интервал на нараснало рухване на косата, спрямо естествения косопад. Случва се през избрани интервали от годината, най-често през пролетта и есента. Определено количество коса обикновено може и би трябвало да пада – до 100 косъма дневно. Превишаването на това количество демонстрира, че косата страда и казуса би трябвало да бъде решен със експерт.

Косопадът, според от сезона, рядко се свързва със болести или други патологични отклонения от нормата на здравето

Такава загуба се предизвика от разнообразни фактори, които въздействат неподходящо на косата. В множеството случаи повода е вътрешното положение на тялото. От сезон на сезон се повтарят избрани условия, които отслабват косата и способстват за нейната загуба.

Следните фактори могат да доведат до косопад:

  • недостиг на витамини – косата е сензитивна към липса на желязо и други витамини и минерали;
  • стрес, подбуден от сезонни грижи – децата би трябвало да се приготвят за учебно заведение, пускане на нови планове в работата и други;
  • смяна на времето – косата реагира неприятно на мраз, топлота, слънчева радиация;
  • отслабен имунитет – в този случай храненето на косата се доставя от тялото съгласно остатъчния принцип;
  • сезонни настинки, при които би трябвало да пиете съществени медикаменти, които имат неприятен резултат върху косата.

Към това можем да прибавим неналичието на протеини в диетата, което е особено за доста дами, както и съществуването на възпалителни процеси на скалпа, хормонален дисбаланс на организма заради възраст или други аргументи. В резултат на това е налице видим косопад, който ви принуждава да се консултирате със експерт.

Важно е да подхраните косата пълноценно, да ѝ осигурите добър достъп до О2, хранителни субстанции и да отбраните кожата от неподходящи външни фактори.

Когато косопадът е сезонен, е по-лесно да бъде спрян благодарение на жълтък

  • Смесете 20 мл коняк с 2 жълтъка и 2 с.л. течен мед. Загрейте леко сместа на водна бавя и втрий-те в корените. Затоплете главата. След 30 минути измийте.
  • Разтворете 3 с.л. горчица на прахуляк с 10 мл мощен черен чай. Добавете 10 капки репейно масло и 1 жълтък. Разбъркайте и втрийте в корените. След 20 минути измийте.
  • Към 2 с.л. разтвор на димексид прибавете по 10 мл розмариново и рициново масло. Добавете 1 жълтък и разбъркайте доста добре. Дръжте 20 минути на косата.
  • Настържете ситно дребна глава лук кромид. Добавете 1 жълтък и 1 ч.л. мед. Разбъркайте и втрийте в корените. След 15 минути измийте добре и изплакнете с оцетена вода.
  • Към 30 г извара и 15 мл сметана сложете 20 капки лимонен сок и 1 жълтък. С масажиране разпределете по главата. Затоплете и измийте след 20 минути.
  • Разтворете в 50 мл водка 1 ч.л. пикантен червен пипер. Изчакайте 30 минути и прибавете 1 жълтък. Дръжте на главата единствено 10 минути, а при парене незабавно измийте.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР