Ако президентът връчи третия мандат на БСП, той изглежда обречен.Ако

...
Ако президентът връчи третия мандат на БСП, той изглежда обречен.Ако
Коментари Харесай

Кабинет с ДБ, ако се отрече от ПП: Д. Атанасова, лидер на ПГ на ГЕРБ

" Ако президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, той наподобява жертван.
Ако президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, това значи изрично, че желае да продължи да ръководи служебното държавно управление и 48-ият парламент да се разпусне ".

" Демократична България ", " Български напредък ", " Възраждане " и Движение за права и свободи са вероятни варианти за президента.

С Демократична България сме от едно общо европейско семейство и можем да водим диалози за възможна поддръжка, само че при избрани условия.

Ако Демократична България даде оценка на ръководството на Кирил и Асен,  корупционните им  кавги,  противозаконните дейности на Министерство на вътрешните работи и краха на българската стопанска система може и да помислим за диалог с тях.

При тези диалози ние ще чакаме Демократична България да дадат една доста ясна оценка - първо за ръководството през 8-те месеца на Политическа партия, в което участваха и те, второ - за всички корупционни кавги в България, за свадите към затварянето на Мариците и уговорката, който персонално е поел Асен Василев, трето - за свадите с цената на газа и 30% по-скъпият съветски газ, който плащахме на медиатори, за свадите към всеки един лев на всеки литър гориво.

Само че някой се е легитимирал като смяна или като демократична мощ и си е закачил на ревера значка с сходен слоган, не значи, че ние бихме подкрепили безусловно който и да е ".
Ако " Демократична България " не го направи и предложат в държавно управление същите хора - да вземем за пример Бойко Рашков - литмус за антикорупция, ние няма  да ги подкрепим.
Подкрепата се желае и се дава след осъществяване на избрани условия, не безплатно.

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили предложи диалози за декларация, която да бъде документ на 48-то Народно събрание и зад който да застанат политическите сили. Ние предложихме контактни групи и експертно държавно управление, в което липсваха политически фигури.

Според мен имаше възможност  мандат да бъде сбъднат, в случай че имаше един явен, безапелационен и добър документ, който да бъде направен. Ние от ГЕРБ  говорихме за подобен незабавно след предварителните избори, само че поради политически инатлък и отказване на всичко препоръчано от ГЕРБ и това не се случи.

Вторият мандат  стартира с неизясненост за целите. Декларацията на Политическа партия беше непълна, зле написана, безцелна и несъответстваща.  

Това политическо упражнение с тази декларация беше единствено фасадна маска, зад която Политическа партия скриха същинските си планове, а те бяха да не оферират състав и конструкция на Министерски съвет.

Ако не се осъзнае, че когато с обидни думи, ругатни и чегъртане против ГЕРБ, в действителност се наскърбяват всички наши гласоподаватели, то политически диалог не може да има. Сега партиите Демократична България и Политическа партия би трябвало да осъзнаят този факт. Трябва да осъзнаят обстоятелството, че без ГЕРБ държавно управление и ръководство не може да има.
Всички варианти са ръководство са вероятни, тъй като става въпрос за нашата страна. Всички би трябвало да поставим оптимални старания.

Ако политическата класа не осъзнае, че на народа му би трябвало самун, а не зрелища, би могло да има късмет и да има държавно управление ", съобщи Десислава Атанасова, водач на ПГ на ГЕРБ

*Интервю за предаването " Неделя 150 ", с водещ Явор Стаматов.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР