Ако през първата половина на 2023 г. Бахмут бе арената

...
Ако през първата половина на 2023 г. Бахмут бе арената
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : 3000 руснаци в ковчега на Авдеевка

Ако през първата половина на 2023 година Бахмут бе арената на най-кървави сражения сред Русия и Украйна, то през втората Авдеевка самоуверено може да претендира за тази мрачна купа.

Само през последните две седмици съветските загуби са сред 3000 (по данни на Запада) и 4000 бойци (според информация на Украйна). Джон Кърби, представителят на Белия дом по националната сигурност, разгласи, че в офанзивите край Авдеевка са изпращани руснаци без военен опит, което за следващ път потвърждава кой е най-лесно заменимият запас на руската войска - индивидът.

Загубите откъм съоръжение обаче също са обилни - по данни на военните специалисти от украинските бранители са съумели да унищожат между 200 и 250 бронирани машини на противника край Авдеевка. Унищожените съветски военни транспортни средства по отношение на украинските са в съответствие 5:1 (с 40% повече от междинните данни за фронта).  

Натискът е оказван от изток, север и юг, като задачата на агресора е да обхване града в гибелен обръч.
 Авдеевка. Карта Deep state
Битките край Авдеевка се водят още от 2014 година, като фронтът често се придвижва, даже и в рамките дневно, с по няколко километра в едната или другата посока. През април, преди Бахмут дефинитивно да падне в ръцете на " вагнеровци ", руснаците бяха направили сериозен пробив край Авдеевка и някои специалисти предупреждаваха, че частната войска на Евгений Пригожин може и втора да забие знамето си в руините на окупиран украински град.  

Но Авдеевка остана под украински надзор и агресорът скоро загуби превзетите земи в покрайнините ѝ.

Затова, също както при Бахмут, украинците няма да оставят града до самия край. Особено в случай че не престават да нанасят такива тежки провали на съветската войска.
На левия бряг на Днепър
Украинското нахлуване в Запорожка област и съветската контраатака край Авдеевка наподобява нарушават дисциплината на съветските бойци на някои места по фронтовата линия.

От 11 октомври Украйна за непрекъснато разположи свои сили на левия бряг (източния) на Днепър. Въпреки това съветските окупатори на близкото село Кринки били хванати неподготвени от украинска офанзива в ранните часове на 28 октомври - четирима били убити, до момента в който закусвали. Останалите към 25 руснаци под паника избягали. Върнали се по-късно в границите на по-големи военни елементи, целящи да върнат Кринки на територията на Русия. 

 KHERSON OFFENSIVE

Ukrainian soldiers successfully landed and established a position on the left bank of the Dnipro river.

Part of the village Krynky was liberated from the Russians and right now the bridgehead is being expanded

This thread is about how it was

1/X
— Cloooud | (@GloOouD)

В последвалия конфликт успеха била за Украйна. 

Krynky, Kherson region  
— MAKS 23  (@Maks_NAFO_FELLA)

" Рашисти на седмицата "
Настъпи време още веднъж да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " Рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден "   получават бабите от " Отрядите на Путин ", които търсят избавление от суровия съветски климат. 

" Ние, " Отрядите на Путин ", предлагаме да се купят няколко Бермудски острова, с цел да се построят санаториуми и здравни центрове, с цел да може нашите деца, жителите на нашата страна, да почиват там. И ние от " Отрядите на Путин " на драго сърце бихме отишли там, защото междинната годишна температура е 26-28 градуса. Това ни устройва. Ние от Кубан ходим на почивка единствено през лятото. Можем да предложим на жителите на тези острови да гласоподават на референдуми. Може би те ще се съгласят да са част от нашата страна. И всичко ще бъде наред ". 

Stress relief content:

" Putin`s squads " want to set up Russian military bases in Bermuda and vacation there.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Бермудските острови са английска задморска територия. На Лондон надали ще се хареса ексцентричната идея на " Отрядите на Путин ".

Със " сребърен орден "  награждаваме ръководителя на Либерално-демократическата партия на Беларус Олег Гайдукевич.

" Глупаците (литовците) седят, а битовите им сметки нарастват всеки месец. Плащат луди пари. И след това споделят: " литовският президент застава зад своя народ ". Ако той заставаше зад своя народ, щеше да мисли за това по какъв начин да заплащат по-малко. Защо не купувате електричество от Беларус? " Не ние ще поносим ". Питат го: " Защо? " Той дава отговор: " Някой ден Лукашенко ще се разболее, би трябвало да изчакаме още 10 години ". И така чакат Лукашенко да се разболее 30 години. И още 30 години ще чакат. Ще умрете, а ние ще си живеем тук. Нищо неприятно няма да ни се случи. Сега чакат Путин да се разболее. Няма да стане. И Русия в никакъв случай няма да падне на колене. (...) И когато президентите ни рано или късно починат, за вас ще стане по-зле. Защото поради дейностите ви млади и ядосани хора ще ги заменят и ще ви унищожат по-бързо. Молете се за Лукашенко, молете се за Путин, молете се Бог да им даде здраве всеки ден, с цел да не се кандидатират единствено за един мандат през 2024 година, ами и през 2030 и 2035 година Така ще бъде по-добре за вас, европейци, тъй като в противоположен случай обстановката може да стане доста по-зле. За вас, не за нас ".

Oleg Gaidukevich, chairman of the Liberal Democratic Party of Belarus, says that it would be wiser for European countries not to resist Russian aggression, because things will only get worse when Putin dies.
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Хипотезата на Гайдукевич бихме могли да тестваме още в този момент. Е, за тази цел би трябвало да повярваме на " златните медалисти "  от " Генерал СВР ", които оповестиха, че Путин е починал в 20:42 часа на 26 октомври (четвъртък).

В 10:43 часа на 27 октомври (петък) следваният от близо 450 000 души канал в " Телеграм ", претендиращ за близки връзки с Кремъл, съобщи, че трупът на президента е държан във фризер в резиденцията му във Валдай. 

Ако се питате кой тогава управлява съвещание на Съвета за сигурност на Русия към 14:00 на 27 октомври - двойник на Путин, несъмнено.

Повече за " Генерал СВР " и " гибелта " на Путин може да прочетете в долния линк.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР