Ако премиерът иска някой друг да контролира министрите му, да

...
Ако премиерът иска някой друг да контролира министрите му, да
Коментари Харесай

Румен Радев: Управляващите залагат на карта европейската ни принадлежност


Ако министър председателят желае някой различен да управлява министрите му, да инициира смяна в Конституцията, прикани президентът

Има политици, които водят война с българската държавност. В устрема си да дискредитират президентската институция, тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на Европейското председателство. Това разяснява президентът Румен Радев по отношение на напрежението сред институциите след последния КСНС.

Тогава Цветан Цветанов от ГЕРБ разгласи, че от президентството са предложили обща позиция, уводът на която е знак за излизането на България от НАТО и Европейски Съюз. От „ Дондуков” 2 разпространиха въпросната чернова, в която, за разлика от финалната версия, има дълъг коментар на интернационалната конюнктура, в който се подлагат на критика ударите на натовски страни по Сирия и нападателната външна политика на Турция.

От президентството обаче са безапелационни, че текстовете не значат смяна на геополитическата ориентировка на страната и мненията на Цветанов в тази посока са „ манипулативни”.

„ Как чакаме да бъдем признати в Шенген и Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус по отношение на нашата европейска принадлежност? Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкоз повече ни отдалечават от Европа”, разяснява Радев.

Според него политици у нас приватизират европейската концепция за персонални и политически цели: „ Колко костват техните евроатлантически обети, откакто деградират армията и заблуждават съдружниците? Какви европейци са тези политици, откакто позволиха корупцията, бедността и несправедливостта да се трансфорат във визитка на страната? А България да бъде изхвърлена от европейската карта, що се касае до свободата на медиите. Виждате, че нашата корупция към този момент се вижда и оттатък океана. Чели сте отчета на Държавния департамент на САЩ”.

Още преди КСНС Радев съобщи пред студенти, че у нас има обири и злоупотреби, тъй като доста процедури остават „ на тъмно”. В отговор министър председателят Бойко Борисов прикани министрите си персонално да разяснят на президента публичните поръчки в подчинените си ведомства.

Радев през днешния ден разяснява с подигравка този ход: „ Щом министър председателят смята, че някой различен би трябвало да управлява министрите му, той би трябвало да инициира съответните промени в Конституцията”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР