Ако прекалите с алкохола, може да се натъкнете на неприятен

...
Ако прекалите с алкохола, може да се натъкнете на неприятен
Коментари Харесай

Кисели краставички при махмурлук - наистина ли помагат?

Ако прекалите с алкохола, може да се натъкнете на противен непряк резултат – махмурлук. В случай, че третирате казуса погрешно, можете даже да влошите обстановката и да се почувствате по-зле.

Гастроентерологът Екатерина Мелникова споделя вярно да се отървете от казуса и разяснява дали киселите краставички в действителност оказват помощ в тази ситуация.

Според специалиста след корист с алкохол потреблението им може да провокира повръщане.Освен това би трябвало да пиете колкото е допустимо повече чиста вода.

“Не би трябвало да ядете мариновани зеленчуци или да пиете марината. Всичко това се дължи на оцета, който може да забави функционалността на черния дроб, до момента в който преработва алкохола ", споделя доктор Мелникова.

“Парацетамолът ще помогне да се отървете от главоболието. Но тук би трябвало да се има поради, че не можете да приемате повече от две таблетки (един грам). Когато се комбинира с алкохол, лекарството може да се трансформира в същинска отрова. Затова би трябвало да се приема с нараснало внимание. Ако имате съществени здравословни проблеми, би трябвало да се консултирате с доктор ", разяснява още гастроентерологът.

Да се отървете от махмурлука значи освен облекчение на признаците, само че и унищожаване на главните аргументи: дехидратация и интоксикация. Важно е да се възвърне водно-солевият баланс, равнищата на захарта и кислорода в кръвта. За задачата е значимо да заложите на пълностоен сън, уравновесена закуска и разходка на чист въздух.

Понякога положителната отмора и сън са задоволителни, с цел да дадат на тялото време и мощ да се върне към естественото си действие. Въпреки че потреблението на алкохол постоянно води до неприятно качество на съня, той става накъсан и лекомислен. Продължителната липса на сън утежнява признаците на махмурлука. Така че не планирайте да се събуждате рано, в случай че сте изпили прекалено много. Опитайте се да отделите време за отмора и сън допустимо най-дълго. Така ще избегнете главоболие, отмалялост и нервност, които съпътстват махмурлука.

Сутрешното хранене е най-важното хранене за деня. Балансираната закуска дава сила и оказва помощ да се отървете от махмурлука, да поддържате равнищата на кръвната захар, да се справите със слабостта и гаденето. Поддържането на съответни равнища на кръвната захар облекчава признаците, свързани с използването на алкохол, като понижава киселинните равнища в тялото. Здравословната закуска може да помогне за понижаване на резултата от алкохола, изключително в случай че съдържа значими витамини и минерали. Дайте желание на леки храни, постни протеини и комплицирани въглехидрати. Подходящи са овесена каша, пиле и риба на пара, печени зеленчуци, поучава actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР