„Ако правителството е решило през увеличението на данъчните оценки на

...
„Ако правителството е решило през увеличението на данъчните оценки на
Коментари Харесай

Манолов: На 80% е вероятността, да намерят пари за коледни добавки за пенсионерите

„ Ако държавното управление е решило през нарастването на данъчните оценки на парцелите да принудят хората, които имат капиталови парцели, само че не ги употребяват, да стартират да вършат нещо с тях – има логичност. Но за какво би трябвало да страдат хората, които нямат нищо общо с това? Като тези, които живеят в една къща и тя им е единствен покрив над главите? Това (законопроектът) е направено небрежно.

Това сподели президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов по Българска национална телевизия в коментар на концепцията на кабинета „ Денков “ да се усилят данъчните оценки т.е. налог здания. Той добави, че плануваните законодателни промени не са минали през разискване на Националния съвет за тристранно съдействие.

Манолов изрече оптимистичната си прогноза, че въпреки всичко ще бъдат открити пари за коледни добавки за пенсионерите.

„ В какъв размер ще са тези средства ми е мъчно да кажа. И различен път е играна тази игра – пари няма, пък след това някой министър-председател избърсва потно чело и споделя – ние героичен се справихме със задачата. Над 80% е вероятността да стане тъкмо това„, добави той.

„ В другите ведомства бяха увеличавани приходите по друг метод. Това докара до напрежение сред тях, тъй като те се познават “, уточни Манолов.

„ В централната администрация, т.е. в министерствата,, работят 13 000 индивида. Големите проблеми не са в министерствата, а във второстепенните разпоредители, главно в организациите в България, които правят огромна част от работата.

Ако вземем за образец Националния статистически институт, там нещата със заплатите са ужасни. Никой не желае да му обърне внимание, тъй като действително към него няма министър„, изясни Манолов.

Президентът на КТ „ Подкрепа “ съобщи, че огромният проблем е в разпределението на парите за нарастване на заплатите. „ Има чиновници, които получават по-големи заплати и от ръководителите на съответното ведомство и то доста повече. Това са неща, които би трябвало да бъдат поправени ".

Димитър Манолов заяви, че синдикатите още не са виждали плана за бюджет за идната година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР