Ако правим аналогия с промените в ръководството на ДПС преди

...
Ако правим аналогия с промените в ръководството на ДПС преди
Коментари Харесай

Валери Жаблянов: Не знам дали е по силите на Ваня Григорова да консолидира лявото

Ако вършим прилика с измененията в управлението на Движение за права и свободи преди години и в този момент, промяната на Лютви Местан стана в изострена външнополитическа среда. Изострените връзки сред Турция и Русия поради войната в Сирия. Мисля, че може да се търси такава прилика през днешния ден с ролята, която Турция се пробва да заеме във войната сред Израел и арабския свят, войната в Украйна.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политическият анализатор и някогашен народен представител Валери Жаблянов.

Движение за права и свободи постоянно е била партия, която следи деликатно какво става в интернационалните връзки и Балканите. Определящото е, че Балканите, светът и Европа навлизат в стадий, в който ще се трансформират доста неща. Доган има нужда от по-интензивно наличие и интензивност на партията във вътрешно и външнополитическия живот. Не бих бил толкоз сигурен по какъв начин ще се развие процесът с избор на ръководител на Движение за права и свободи.

„ Левицата “ съумя да сътвори добра организационна база по места на тези избори. Направихме поръчка за консолидация на лявото пространство. С управлението на Българска социалистическа партия не се получи никакъв разговор, само че се получи с представители на партията по места. Процесът по консолидация на левицата е без конкуренция, само че не може да се случи толкоз бързо. Дали това е по силите на госпожа Григорова? Тя реализира добър резултат в София, само че това е развой, който визира доста среди и хора, не е по силите на един човек. Не считам, че би трябвало да я натоварваме с такава отговорност.

Обявяването на кандидатурата на Григорова беше забавено съзнателно от управлението на Българска социалистическа партия с 2 месеца. Не мога да си обясня за какво. Ние от „ Левицата “ бяхме подготвени в края на юли с кандидатурата.

Не бих определил позицията на Григорова като проруска, по-скоро не разгласи никаква позиция по тези въпроси (за Крим и свалянето на украинското знаме от общината - бел. ред.). В едни локални избори тази тематика няма какво да прави.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР