Ако правилно настроите начина си на живот, тогава това със

...
Ако правилно настроите начина си на живот, тогава това със
Коментари Харесай

Как да отслабнете бързо, без да ходите на фитнес

Ако вярно настроите метода си на живот, тогава това сигурно ще докара до обстоятелството, че числата на везните ще са склонни към мечтаните числа.

Често свалените преди морето килограми незабавно се връщат. Още по-тъжното е, че всичко се връща с " спомагателна тежест ".

Думата " диета " с течение на времето стартира да провокира непрекъснато омерзение. Строгите хранителни ограничавания дават единствено временен резултат. Невъзможно е да влезете във форма, без да коригирате диетата и метода си на живот.

Освен това не всеки път е допустимо да отидете на фитнес или да купите скъпи диетични храни.

Винаги закусвайте вярно за бързо намаляване

Пропускането на закуската е типична неточност на отслабващите. В никакъв случай не би трябвало да отказвате утринно хранене. Освен това закуската би трябвало да е в действителност изобилна - най-малко 25% от общото калорично наличие на дневната диета. Рестартира метаболизма, оказва помощ на тялото ни да възвърне ресурсите след сън и зарежда с сила за нов ден.

Обърнете внимание на детайлите

 Как да отслабнете бързо

Намаляването на приема на калории е от значително значение за реализиране на оптимално тегло. Избягването на мазни и пържени храни, бързо хранене, сладкиши, модифицирани месни артикули (колбаси), ще помогне за понижаване на калоричното наличие на диетата. Заместването на храна работи добре: вместо тлъсто свинско, яжте повече пилешко или пуешко месо, купувайте тестени произведения от твърда пшеница, а не от мека пшеница.

Но също толкоз значимо е да запомните дребните неща: сосове, дресинги за салати, олио за пържене, сметана за кафе. Често не придаваме значение на тези детайлности и незабелязано усилваме хранителната стойност на диетата. Богатата зелена салата може да се окаже по едно и също време диетично и много калорично ядене, в случай че я подправите с две супени лъжици зехтин. В последна сметка единствено една такава лъжица съдържа към 100 ккал.

Яжте постепенно, в случай че желаете да остслабнете

Не се нахвърляйте върху храната и не я поглъщайте на едри части. Опитайте се да ядете постепенно, дъвчете усърдно храната си и се насладете на нейния усет. Мозъкът ни алармира за възприятието на задоволеност, което, от своя страна, получава „ зелена светлина “ от храносмилателните органи. Проблемът е, че това " давай " става с малко забавяне. В резултат на това човек продължава да яде, макар че в реалност от дълго време е утолен.

Яжте по-малко захар за бързо намаляване

 Как да отслабнете бързо, без да ходите на фитнес

Преминаването към неподсладен чай и кафе няма да е задоволително – значимо е да обърнете внимание и на храните със скрита захар. И по този начин - 100 грама кетчуп съдържа 20-30 грама захар, в готовите закуски количеството му доближава 10-20 г.

В същото време целесъобразният дневен банкет на захар за възрастен е единствено 10% от дневното наличие на калории и не би трябвало да надвишава 50 грама.

Спете задоволително за елементарно намаляване

Сънят играе значима роля освен за общото богатство, само че и за нашата фигура. През нощта тялото създава хормоните грелин и лептин, които са виновни за управлението на глада и метаболизма. Хроничната липса на сън ще докара до хормонален дисбаланс, ще забави храносмилането, ще усили апетита и риск от преяждане.

Има изследвания, които потвърждават, че проблемите със съня могат да усилят дневния калориен банкет с 400-500 ккал. Оптималната дълготрайност на съня за възрастен е 7-8 часа дневно.

Заредете се с протеини и фибри, с цел да отслабнете

 Как да отслабнете бързо, без да ходите на фитнес

Протеинът обезпечава продължително чувство за задоволеност, което значи, че оказва помощ да се избегне ненужното похапване и потреблението на спомагателни калории през целия ден. Протеиновите храни би трябвало да участват във всяко хранене. За закуска са подобаващи яйца, за обяд или вечеря – пилешко, пуешко, заешко, нетлъсто телешко. Като лека закуска можете да употребявате няколко резена сирене или извара.

Успоредно с това си коства да увеличите количеството растителни фибри в диетата. Основният му източник са зеленчуци, билки, както и бобови растения и някои типове зърнени култури. Фибрите възстановяват храносмилането и обезпечават продължително чувство за задоволеност.

Препоръчително е да приемате 20-30 г фибри на ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР