Ако ПП упорстват Петков да бъде главата на новия кабинет,

...
Ако ПП упорстват Петков да бъде главата на новия кабинет,
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Ако ПП упорстват Петков да е глава на новото правителство, сами ще провалят този мандат

" Ако Политическа партия упорстват Петков да бъде главата на новия кабинет, който ще предложат, самичък ще тръгнат към пропадане на този мандат, тъй като той предходната седмица получи избор на съмнение. " Това сподели в предаването " Твоят ден " на NOVA NEWS политологът доцент Стойчо Стойчев.

„ Все по-трудно става да се отличи група, която да се назова болшинство,” проучва обстановката сега той. Според него сме в обстановка на плаващи болшинства. „ Ситуацията е патова, тъй като никой не желае да отстъпи от егото си.”

Според Стойчев „ Възраждане” няма да вземат участие в съдържателни диалози за ръководство, тъй като комфортната им позиция е да бъдат съпротива. „ Би станало любопитно и забавно, в случай че " Възраждане” успее да активизира целия националистически избор и стартира да прибавя нови, разочаровани от систематичните партии хора,” уточни Стойчев.

„ Ако се скалъпи някакво болшинство на ръба с отлюспени депутати от други ПГ, това може да даде една основа, на която да стъпи кабинетът, с цел да продължи по този начин наречената мъка. Защото всяко едно гласоподаване ще виси, кворумът ще виси, постоянно на дневен ред ще бъде способно ли е това болшинство да взема значими решения и да прави промени,” добави още доцент Стойчев.

„ Живеем в забавни дни, уповавам се да не е сметка за българина,” разяснява политическата конюнктура юристът Росен Карадимов, който е и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

„ Един избор на съмнение не е политическа рецесия криза,” репликира той думите на президента Румен Радев за съществуване на политическа рецесия в страната. Карадимов обаче се съгласи с друга теза на президента: „ Президентът вярно уточни, че главният въпрос, на който би трябвало да се отговори на тези съвещания е, има ли капацитет актуалният парламент да излъчи устойчиво държавно управление. То би трябвало да има капацитет да организира промените, в това число и правосъдните.”

Карадимов не изключи ГЕРБ и Политическа партия като допустима настройка в бъдеще. Той уточни, че „ Възраждане” са единствените печеливши от избори незабавно, а сюжетът с Елена Гунчева няма да повлияе на резултата им от бъдещи избори.

„ Реалистичните формули на ръководство са 2: или се прави компромис към Има Такъв Народ и се резервира обединението, което наподобява все по-невъзможно. Или се търсят обособени народни представители, които да поддържат един подобен кабинет. Тази формула е допустима, само че неустойчива,” уточни Карадимов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР