Ако ПП-ДБ продължават да работят с БСП и Възраждане, правителството

...
Ако ПП-ДБ продължават да работят с БСП и Възраждане, правителството
Коментари Харесай

Пеевски: Не бих подкрепял правителство, което работи против евроатлантизма

Ако ПП-ДБ не престават да работят с Българска социалистическа партия и " Възраждане ", държавното управление няма да получи поддръжката на Движение за права и свободи. Това стана ясно от изявлението на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в коридорите на Народното събрание.

" Да забележим какво ще осмислят - в случай че те с Възраждане и Българска социалистическа партия са си една коалиция към този момент, да си гласоподават каквото желаят - да пада държавното управление, да става - това си е тяхно решение. Като виждам Варна и плана, който се готви в София, те са дружно. Няма нищо срамно, дано да си го кажат ", посочи той.

На въпрос дали Движение за права и свободи ще влезе в пленарната зала за идващото съвещание на Народно събрание и по какъв начин ще гласоподава на вота на съмнение Пеевски отговори по този начин:

" Сряда е надалеч, дано да забележим какво ще стане. Гледам още не са първи клас, може и да стигнат до първи клас и тогава ще приказваме. Не бих подкрепял държавно управление, което работи срещу евроатлантизма и в случай че те продължат да работат с Българска социалистическа партия и Възраждане, няма да ги поддържа ".

Делян Пеевски разгласи твърда поддръжка за дейностите на Министерство на вътрешните работи по време на митинга на футболни почитатели в центъра на София нощес. Според него от ПП-ДБ имат скрита причина да желаят оставката на вътрешния министър Калин Стоянов:

" Отдавна знам, че ще желаят оставката на вътрешния министър. Имаме сведения, че е бил притискан от тях да работи в интерес на Политическа партия и Демократична България на изборите. Разбрах от хора от екипа му, че не го е направил и по тази причина му желаят оставката ", сподели Пеевски.

Според него отговорност за погрома нощес носят кметът на София Васил Терзиев и министърът на спорта Димитър Илиев.

" Кметът на София и минстърът на спорта са безусловно отговорни, че са позволили това. Те са ултраси, нападателни - какво трябваше да вършат служителите на реда - да ги оставят да бият? Твърдо стоя зад дейностите на момчетата от Министерство на вътрешните работи, тъй като трябваше това да се приключи. Трябва да има страна. Не може да има такива вълнения, които да се предизвикват от страната. Кметът на София и министърът на спорта са отговорни ", сподели Пеевски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР