Ако ПП–ДБ не спечели София, кабинетът ще падне. В рамките

...
Ако ПП–ДБ не спечели София, кабинетът ще падне. В рамките
Коментари Харесай

Евелина Славкова прогнозира какво ще се случи ако ПП-ДБ не спечелят кметските избори в София

Ако ПП–ДБ не завоюва София, кабинетът ще падне. В рамките на това Народно заседание ще бъде основан нов, със същата партийна настройка, само че с нов профил - по-политически. Ако пък вземат столицата, няма да се стигне до огромна смяна при ротацията. Това сподели социологът от " Тренд " Евелина Славкова пред NOVA NEWS.

По думите ѝ машините няма да вършат изчисленията, които да се нанасят във финалните протоколи.

" Съмнението за честността на изборите остава. По формулировка има подозрение за опит за операция на вота. Има чувство, че това може да се случи с изключение на с хартия, и с машина. Голяма част от партиите ще призоват да се гласоподава на хартия. Дългосрочният резултат от обстановката с кодовете ще е цялостна смяна в изборното законодателство и премахването на машинното гласоподаване. Нетвърдият електорат може да се разколебае, да не гласоподава, да гласоподава наказателно или на хартия. Не виждаме бързи оставки, а ПП–ДБ сподели защитна реакция ", разяснява тя.

Според нея самият факт, че зам.-министър си разрешава да пипа в машините и кодовете, е абсурден. " Въпросът е за какво го е направил. Ще има доста въпроси. Не считам, че ДАНС ще разгласява записи по отчета си. Ако видят бял свят, то няма да е на следващия ден. Случилото се ще окаже въздействие на националната политика, само че сглобката няма да се разпадне. Според изследванията на " Тренд " разликата сред втория - Хекимян и третия - Григорова, е дребна. В по-голяма част от обитаемоте места ще има балотажи ", показа Славкова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР