Ако политическите партии продължават в същия дух и спор по

...
Ако политическите партии продължават в същия дух и спор по
Коментари Харесай

Проф. Антоний Тодоров: След такъв политически дебат ще гласуват под 2 млн.души

Ако политическите партии не престават в същия дух и спор по Изборния кодекс, вероятно на идващите избори може да има под 2 млн. гласували и това ще бъде злополука на доверието към изборната система и практики. Това съобщи пред News.bg политологът проф. Антоний Тодоров, който прави оценка дебата сега като  " извънредно доста потребление на евтини номера, с цел да се получат не знайно какви дивиденти ".

Тодоров персонално е направил калкулации, че машинният избор не е повлиял на повече от 0.2% от гласоподавателите - към 12 000 гласоподаватели евентуално, и то в случай че сме сигурни, че е тъкмо толкоз хора не са дали своят вот. По-добре е да бъдат подготвени гласоподавателите по какъв начин да работят с машините, в сравнение с да влизаме в такава безусловно безумна ескалация, настоя Антоний Тодоров.

Много дребни са възможностите за сформиране на правителство от 48-то Народно заседание и Тодоров счита, че вървим към нови предварителни парламентарни избори - противоречията са станали непреодолими.

По думите му в една очаквана коалиция между " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия, и трите партии се отдалечават доста от нея.

Тодоров уточни, че се видяло какъв брой са огромни несъгласията сред партиите по време на консултациите за сформиране на правителство при президента Румен Радев.

Не може да се върнем към " просто връщане на ГЕРБ във властта под каквато и да било форма ", тъй че би трябвало да се мисли, в случай че изобщо същински мислят за държавно управление, за държавно управление без ГЕРБ във властта, посочи Антоний Тодоров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР